Независимо от възрастта, независимо от сезона, независимо от типа на

...
Независимо от възрастта, независимо от сезона, независимо от типа на
Коментари Харесай

Etat Pur и тайните молекули за щастие

Независимо от възрастта, без значение от сезона, без значение от вида на кожата ни, без значение от несъвършенствата по нея, ние се грижим всекидневно за това тя да бъде красива, мека и гладка, по тази причина и деликатно избираме козметиката, която използваме. Ето за какво с любознание приехме предизвикването да тестваме продуктите на френската марка. За нея преди този момент знаехме, че формулите за продуктите са на принципа на екобиологията – дават на кожата единствено това, от което се нуждае, нито повече, нито по-малко, и че съдържат 300 съставки от 30 000, употребявани в козметичната промишленост. 300 съставки точно подбрани поради своята непорочност, сигурност, резултатност и естетика с кожата. Но какво още научихме за продуктите, откакто те към този момент откриха място на козметичния ни рафт?

Левена Лазарова, основен редактор

Няма момиче, което да не обича да прави проби. Няма и такова, което да не обича особено отношение, внимание и лична грижа. Затова ми стана доста прелестно да попълня, който Etat Pur предлага на уеб страницата си и по отношение на който човек прави избор на продуктите. Моята кожа постоянно е била суха, по тази причина първите артикули, които Etat Pur ми предложи, са свързани с ежедневната грижа – хидратиращ крем и почистваща мицеларна вода. В нея ми харесва това, че може и да не се измива – ужасно комфортно, когато ти се спи или не си в въодушевление за дълги козметични ритуали преди лягане...

Обичам чувството когато нанасям крем върху жадната си кожа и той попива леко и бързо , а резултатът е като от дъжд след дълга суша. Универсалният хидратиращ крем на Etat Pur прави тъкмо това.

После идват специфичните грижи за проблемите. Всъщност не бих нарекла проблем изцяло естественото остаряване на кожата след една избрана възраст, а по-скоро – положение. Между другото " etat " на френски значи тъкмо това – положение. Та за моето etat, особено с появяването на първите по-дълбоки бръчки, Etat Pur ми предложи вълшебните дребни шишенца с дозаторче и с обещаващото название " чиста дейна молекула ". Моят набор шишенца съдържа чиста дейна молекула Ресвератрол, който изглажда дълбоки бръчки, изравнява тена и пази кожата от свободни радикали,  чиста дейна молекула Хиалуронова киселина за гладка, еластична и изпълнена с хидратация кожа и     чиста дейна молекула Пептид-4 про-колаген против мимически бръчки.



Димитрина Иванова, фешън редактор

Мислех си, че на 20 ще съм не запомнила какво да е имаш проблематична кожа и неприятно акне. Е, оказа се, че даже и на 30+ се постанова да се боря всекидневно с разширени пори, комедони и дребни пъпчици. Добавям суха и опъната кожа, която на моменти става мазна, и която в този момент, през зимата, е още по-дехидратирана от студа на открито и климатика у дома. Може би е ненужно да споделям, че всичко това постанова доста деликатно да предпочитам козметиката, която употребявам. В същото време ми е мъчно да намеря вярната формула за моята кожа, по този начин, че да я чувствам красива и свежа.

Когато от ми направиха специфична стратегия с определени артикули, бях малко скептично настроена. Признавам обаче, че този песимизъм се изпари още след първите няколко дни до момента с тяхната козметика, а една седмица по-късно към този момент виждам и действителни резултати. Усещам кожата на лицето си по-мека и гладка и без дребните досадни пъпчици, които с носенето на маски много се бяха нараснали. Какво включва моята стратегия ли?



Както знаем, най-важната стъпка в грижата за кожата е почистването (ритуал, който постоянно пропущаме заран, а не трябва), а аз употребявам почистващия и ободрителен гел на Etat Pur за смесена към мазна кожа. Измивам лицето си с него и заран, и вечер, преди да пристъпя към идващите стъпки. След това нанасям от чистата дейна молекула Алое вера, която е предопределена особено за обезводнена кожа. Нанасям няколко капки от нея преди крема за лице (отново два пъти на ден), а той самият е извънредно тънък и лек. Едновременно хидратира и матира кожата, и е подобаващ тъкмо за такава смесена като моята. Обожавам лекия му мирис и това, че попива мигновено, като че ли нямам нищо върху лицето си, а е то толкоз нежно колкото желая да бъде.

За битката с пъпките пък ми оказва помощ чистата дейна формула Салицилова киселина. Нанасям доста малко от нея единствено върху проблемите зони и единствено вечер, още веднъж преди крема за лице. Благодарение на нея пъпчиците изчезват доста бързо, като че ли в никакъв случай не ги е имало. Два пъти в седмицата употребявам и почистващата маска на Etat Pur, която е с каолин и всмуква непотребния себум, отпушва порите и стяга кожата. Харесва ми, че е нужно да я оставям върху лицето си единствено за 5 минути, а по-късно изплаквам, тъй като в никакъв случай не съм имала търпението с другите, които изискват повече време и внимание. След това даже няма потребност да нанасям артикул. Толкова добре чувствам кожата си. Така че съм щастлива, че в моите бюти ритуали освободих място за козметиката на тази френска марка, която ме накара най-сетне да се усещам добре в кожата си и да я видя в най-хубавата й светлина. Нещо, което си мислех, че няма да ми се случи поради това, че към този момент от дълго време не съм на 20.



 

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР