Независимо от това, че на първо четене БСП ще подкрепи

...
Независимо от това, че на първо четене БСП ще подкрепи
Коментари Харесай

БСП със сериозни забележки към бюджета на НЗОК


Независимо от това, че на първо четене Българска социалистическа партия ще поддържа актуализацията на бюджета на Здравната каса, имаме съществени забележки в няколко посоки, разгласи социалистът проф. Георги Михайлов по време на дебатите по измененията в бюджета на НЗОК.

На първо място - посочването на съответни суми следва да почива на планове, които са съобразени с действителните условия на епидемиологичната конюнктура в страната, които се правят оценка с национални изследвания, а такива сега не са показани от Министерство на здравеопазването, обърна се депутатът към здравния министър.

По думите му нито в актуализацията на бюджета на Здравната каса, нито в актуализацията на националния бюджет има и дума за решаването на проблемите на децата и подрастващите, свързани с главната причина за актуализацията, а именно- пандемията от Ковид -19.

Проф. Михайлов означи, че не са оценени нужните потребности по направление “здравеопазване”, отдадено на възпитаници, деца от детските градини и ясли с оглед обезпечаването на оптимално присъствено образование и обвързваните с това условия.

" Забележки има и към нуждата от прецизиране и разбивка на оферти спомагателен разход от 120 млн. лв. по другите пера за разноски в бюджета ", акцентира той.

" В изискванията на актуализация на бюджета в спешна обстановка в страната енеморално да се отделят средства за 10 млн. нарастване на административните разноски и възнаграждение към други отвън България здравни каси в размер на над 13 милиона лева ", сподели още той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР