Независимо от световната криза и ускорената инфлация, много българи продължават

...
Независимо от световната криза и ускорената инфлация, много българи продължават
Коментари Харесай

Няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да изтеглите кредит

Независимо от международната рецесия и ускорената инфлация, доста българи не престават да теглят заеми, изключително ипотечни. Преди и вие да предприемете тази крачка обаче е добре да имате поради някои неща.
Прочетете още
На първо място би трябвало да сте изцяло сигурни, че нямате друга опция и че в действителност имате потребност от заем. След като сте взели това решение, е добре да извършите обзор на финансовия пазар и да се осведомяваме какви заеми се оферират. Заедно с това би трябвало и добре да прецените приходите си и вероятностите в това отношение. 

От къде да изтеглите
Кредит може да бъде изтеглен както от банка, по този начин и от друга финансова институция. Плюс на банките е, че оферират доста типове заеми при разнообразни условия – потребителски със или без обезщетение, ипотечен, бърз, овърдрафт. Така може да сте спокойни, че има огромен късмет да намерите най-подходящия вид за вас. В банката разпоредбите за разпределяне на заем са по-строги по отношение на други финансови институции, само че лихвените условия са по-добри. 
Проучване
За да изберете най-подходящ ипотечен заем, би трябвало да отделите време за изследване на изискванията и офертите на другите банки. Можете да проучите онлайн настоящите условия на банките, само че с цел да получите персонализирана оферта, е нужно да отидете на място. Добре е да проучите и изискванията, които може да ви предложи вашата настояща банка, защото с цел да ви резервира като клиент, може да ви предложи по-атрактивни условия по отношение на другите банки.

Валута и период на погасяване
Валутата и срокът по заема имат основно значение за вноската и разноските по него. Колкото по-кратък е срокът, толкоз по-малка рента ще платите. От друга страна, по-дългият период ще ви разреши да имате по-ниска вноска. Вариантът с по-кратък период и по-ниски разноски по заема е по-изгоден, само че не всеки може да си разреши по-високата вноска. Трябва е да се внимава и с валутата, в която е провиснал заема. Най-добре е тя да е същата, в която получавате месечната ви заплата. 
Правилото за 50-те пъти
За да откриете най-релевантната оферта, би трябвало да определите оптималната сума, която можете да изтеглите. Специалистите поучават тя да не надвишава 50 пъти чистите ви месечни доходи на семейството. Важно е да нямате и други заеми. 

Сред основните неща, които би трябвало да вземете поради при кандидатстване за ипотечен заем, е да четете деликатно изискванията на банките и да съпоставите офертите, тъй че да изберете най-подходящата. Важно е да знаете още, че е целесъобразно първо да намерите финансиране и да получите авансово утвърждение и едвам тогава да се впуснете в търсене на жилище.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР