Независимо от пандемията с коронавируса наемните нива на жилищата в

...
Независимо от пандемията с коронавируса наемните нива на жилищата в
Коментари Харесай

Наемите поеха нагоре

Независимо от пандемията с ковид наемните равнища на жилищата в редица огромни израелски градове, измежду които Тел Авив и Йерусалим, регистрираха растеж. Един от най-големите профилирани локални уеб сайтове – Yad2, записва забележителен растеж в търсенето в цялата страна. Така да вземем за пример, за интервала 10-16 май са регистрирани 42 000 търсения против 26 000 за времето от 12 до 18 април.

„ Краят на рецесията с пандемията в комбиниране със сезонното по-високо търсене води до растеж в търсенето. Традиционно през май, юни и юли, се следи нараснало търсене. То най-често е обвързвано с началото на образователната година през септември. Повечето покупко-продажби се подписват точно през тези три месеца, в това число и продажби. Освен това, през март притежателите се бояха от огледи, поради ковид и те бяха отсрочени за месец май. Уверен съм, че след към месец обстановката ще се стабилизира “, споделя Ицик Леви, общоприет шеф на Ambassador Real Estate.

Наемните равнища в интервала февруари-май 2020 година регистрират забележителен растеж по отношение на същия интервал на предходната година. Така да вземем за пример, в Тел Авив тристаен апартамент може да се наеме приблизително за 1814 USD, което е с 3.4% повече по отношение на предходната година, когато покупко-продажби са се сключвали при междинни равнища от 1755 USD. В Йерусалим нарастването е 4.6%, а в Ейлат – 4.8%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР