Независимо от конвенцията от Монтрьо, България трябва да осигури възможност

...
Независимо от конвенцията от Монтрьо, България трябва да осигури възможност
Коментари Харесай

Тагарев: Въпреки ограниченията на конвенцията от Монтрьо, съюзниците ще ни помагат в Черно море

Независимо от конвенцията от Монтрьо, България би трябвало да обезпечи опция на нашите съдружници да ни оказват помощ за сигурността в Черноморския район с разследващи средства и средства за дейно влияние като така наречен " кинетични средства ".

Това е декларирал министърът на защитата Тодор Тагарев, който взе участие в среща с военните ни аташета, на която участваха министър председателят Николай Денков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и ръководителят на Военното разузнаване бригаден военачалник Венелин Венев, съобщи Българска национална телевизия.

Конвенцията от Монтрьо не разрешава престоя на военни кораби на нечерноморски страни за повече от 21 дни в Черно море.

Според министъра на защитата България би трябвало дейно да обезпечи предно разполагане на нашите съдружници на наша територия, а многонационалната бойна група да прерасне в бригада.

Той е допълнил, че страната ни е получила самопризнание от съдружниците за подготовката на морски експерти за Украйна. Посочил е още, че разликата сред актуалното и предходното държавно управление е не толкоз в това, което предоставяме като помощ към Киев, а в метода на говорене.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР