Независимо колко сте талантливи и колко постижения имате, съществуват определени

...
Независимо колко сте талантливи и колко постижения имате, съществуват определени
Коментари Харесай

5 от най-ужасните грешки, които можете да допуснете на работа

Независимо какъв брой сте надарени и какъв брой достижения имате, съществуват избрани видове държание, които вечно могат да трансформират мнението на другите за вас.

Истината е, че не би трябвало да вършиме шумни кавги, с цел да съсипете кариерата си. Има голям брой по-дребни неща, които реализират същия резултат. Малки, само че повтарящи се неточности водят до тежки последствия, написа Business Insider.

Ето кои са най-лошите неща, които можете да извършите на работа, и по какъв начин да ги избегнете.

1. Обещавате прекалено много, а изпълнявате прекомерно малко.

Изкушаващо е да се покажете в по-добра светлина и да си приписвате умения, които нямате. Но това единствено ще усили напрежението върху вас. И ще си спечелите неприятна известност, когато не се справите в обещания период или се справите, само че с ниско качество на свършената работа. Бъдете реалистични с опциите си.

2. Подмазвате се на шефа.

Подмазвачеството няма нищо общо с връзките, построени върху доверие и почит. А точно такава би трябвало да имате с началника си. Стремете се да постигате триумфи посредством работата си, а не посредством галенето на нечие его.

3. Завиждате на сътрудниците си и се пробвате да ги неуспехите.

Защо се вглеждате в другите хора вместо в самите себе си? Постарайте се да станете по-добри в това, което вършите, а не да накарате другите да наподобяват зле в очите на управлението. Ограничете и клюкарстването - то прави извънредно неприятно усещане.

4. Постоянно се хвалите.

Да, би трябвало да празнувате триумфите си. Но не е нужно да ги натяквате на останалите. Постигането на триумф без нужда от несъразмерна похвала демонстрира, че сте мощна персона, за която достиженията не са нещо извънредно.

5. Казвате на всеослушание, че ненавиждате работата си.

Всички имаме тежки дни, само че в случай че се оплаквате, и то по подобен краен метод, нещата няма да завършат добре за вас. Шефът сигурно ще разбере, че сте го споделили, и ще се замисли съществено дали му би трябвало демотивиран и мрънкащ чиновник.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР