Независимо дали сте опитен фермер или просто начинаещ в този

...
Независимо дали сте опитен фермер или просто начинаещ в този
Коментари Харесай

Изпитани начини, с които да се отървете от плевелите в градината

Независимо дали сте умел фермер или просто новак в този бизнес, не можете да избегнете битката с плевелите. Има безчет хербициди и химикали за битка с нежеланите растения, само че е невероятно просто да влезете в градинарски магазин и да не бъдете претрупани от това многообразие от артикули. Предпочитаме да се отървем от плевелите, като използваме старите потвърдени устойчиви способи.

Оцет

Има ли нещо, за което „ Направи си самичък “ в кухнята няма решение? Изнесете оцета на открито в безоблачен, безветрен ден и поръсете оцета върху плевелите. (Внимавайте да не удряте с него обичаните си растения!) Бъдете сигурни, това естествено лекарство ще се „ погрижи “ за плевелите.

Хербициден сапун

Търсите да подобрите успеваемостта на оцета? Към него прибавете равни елементи сол и препарат за съдове и имате личен хербициден спрей.

Боракс

И ето още една рецепта за „ направи си самичък “, която можете да употребявате за битка с плевелите. Смесете 300 грама боракс с 10 литра вода, разбъркайте добре и напръскайте върху тревата.

Вряща вода

Плевелите даже не се опарват даже повече, в сравнение с ние сами желаеме. Изсипете малко вряла вода непосредствено от печката непосредствено върху тревата, с цел да се отървете от нея.
 Не хвърляйте пари за нездравословни химикали! Така ще унищожите плевелите Не хвърляйте пари за нездравословни химикали! Така ще унищожите плевелите
Независимо дали сте умел градинар или просто новак в този бизнес, не можете да избегнете битката с плевелите. Има безчет хербицид...

Огънят

Можете също по този начин просто да насочите огъня непосредствено върху плевелите, като употребявате специфична горелка за надзор на плевелите. В същото време внимавайте да не нараните растенията, от които към момента се нуждаете. Водата в плевелните кафези се изпарява и те умират.

Сол

Солта прави почвата необитаема. За да ударите плевелите със сол, без да повредите всичко останало, би трябвало да поставите щипка сол под всяко нежелано растение. Дъждът ще разтвори тази сол с течение на времето и плевелите ще загинат.

Мулчиране
 Тази домашна примес ще отстрани плевелите и от тях няма да има и диря Тази домашна примес ще отстрани плевелите и от тях няма да има и диря
Плевелите са един от най-големите кошмари за всеки градинар. За страдание битката с тях може да се окаже прекомерно продължителна. Не ви с...

Ето за какво го виждате толкоз постоянно в градините на съседите си! Мулчът основава преграда срещу бурени, предотвратявайки навлизането на нежелани семена в почвата и лишавайки тези, които към този момент са там, от слънцето.

Вестници

Какво друго ще помогне да се отървете от плевелите? Вестници! Вземете мулчиране на идващото равнище - напойте почвата, навлажнете вестниците и ги поставете под мъха. Това освен ще лиши тревата от слънчевите лъчи, само че и ще насърчи потребните земни червеи да пълзят и да останат във вашата градина.

Царевично брашно

Искате да предотвратите навлизането на бурени преди да стартират? Използвайте царевично брашно или особено обработен глутен от царевично брашно, който ще спре поникването на всевъзможни семена.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР