Независимо дали посягате към масло за коса или серум за

...
Независимо дали посягате към масло за коса или серум за
Коментари Харесай

Серум за коса: ползи, как да го използвате и рецепти

Независимо дали посягате към масло за коса или серум за коса, би трябвало да разберете доста, преди да го нанесете върху кичурите си.

Може би сте се питали „ Какво е серум за коса и по какъв начин се разграничава от маслото за коса “? Ще се потопим във обстоятелствата какво съставлява и многочислените изгоди за подсилване на косата, които ще получите, когато прилагате този артикул.

Какво е серум за коса?

Серумът за коса е артикул, който елементарно може да бъде сгрешен с масло за коса.

Серумът за коса нормално е с по-плътна консистенция и е основан, с цел да защищити външната страна на косъма.

Обикновено се употребява за тези, които се борят с къдрене, скучна и слаба коса. Той е главен артикул, в случай че постоянно посягате към топлинни принадлежности, когато оформяте косата си, защото обезпечава страхотни преимущества за отбрана от топлота.

Ползи от серума за коса

Ползите от потреблението на серум за коса са:

1. Укрепва косата

Серумът за коса играе съществена роля в укрепването на вашата коса, просто като я защищава от детайли, които ще отслабят всяка обособена нишка, като UV, директна топлота и химическа обработка.

Това е изключително правилно за хибридите серум/масло, които също могат да отсрочват есенциални мастни киселини и хранителни субстанции в косъма, с цел да оказват помощ за построяването на слабите места по кичурите ви.

2. Контролира къдренето

За нежеланото къдрене, което е мъчно да се управлява, серумът за коса ще пристигна на помощ, като подкрепи косата ви с нараснала хидратация, като в същото време добави детайл от масло, което подхранва кичурите ви, с цел да предотврати появяването на досадни къдрици.

Тъй като косата ви стартира да разпознава овлажняващите фактори, които се оферират в някои серуми, това ще ви помогне да запазите къдренето, като в същото време непрекъснато попивате положителната влага, с цел да поддържате косата си задоволена.

3. Придава искра

Този сияещ фактор, който прави цялата коса да наподобява и да се усеща по-здрава, серумът за коса ви дава повече отразяващ искра, тъй че без значение от светлината той отразява брилянтен искра.

4. Предпазва от топлота

Основната отговорност на серума за коса е да отбрани косата ви от детайли, които в противоположен случай могат да я съсипят, отслабят или разочароват.

Като употребявате серум за коса, можете да сте сигурни, че добавяте предпазен щит, тъй че UV лъчите, топлинните принадлежности и замърсяването да нямат късмет да нарушат положителния тип на косата!

5. Предпазва от избледняване на цвета

Увреждането от ултравиолетовите лъчи е съществено и макар че се грижите за тялото и лицето си, преди да излезете, съвсем не се замисляте за вредите, които може да получи косата ви.

Косата ви защищава скалпа от ултравиолетовите лъчи, които предизвикват сериозна щета на косата ни, изключително на боядисаната коса.

Когато боята за коса бъде изложена на нездравословни ултравиолетови лъчи, цветът избледнява, защото ултравиолетовите лъчи изсмукват хидратацията от вашите кичури, което прави UV защитното средство извънредно належащо, с цел да поддържа дълготрайността и жизнеността на цвета на косата ви под надзор.

6. Овлажнява

Серумите за коса, които съдържат и овлажняващи съставки, са от значително значение, с цел да гарантирате, че косата ви няма да се усеща суха и чуплива.

Също по този начин оказва помощ за възобновяване на естествената влага, от която косата ви се нуждае, с цел да не се накъсва или да предизвиква цъфтящи краища.

Ако разгледате другите овлажнители, ще видите, че влагата посредством мастни киселини и масла може да бъде най-хубавият другар на косата.

7. Повишава еластичността (предотвратява накъсването)

Еластичността е способността на косата ви да се разтяга и да се връща назад, без да се къса или да сътвори точка на строшаване в косата ви.

Когато загубите разтегливост, ще имате повече раздробяване на косата, цъфтящи краища и това, което смятате за летящи…които в действителност са точки на спиране на голям брой кичури. Серумът за коса оказва помощ за възобновяване и подсилване на еластичността на косата.

8. По-управляема

Когато косата ви получава всички вътрешни хранителни субстанции, хидратация и нужната влага, ще откриете, че косата ви става по-лесна за ръководство всеки ден.

Като цяло непокорната коса работи, като ви споделя, че се нуждае от повече – и когато започнете да употребявате верния серум за коса, тя стартира да ви разрешава да оформяте по-лесно. С други думи, косата ви става доста по-мека на досег!

9. Помага за разресването

Ето един занимателен факт, хубавичко коса не се заплита. Въпреки че това може да наподобява като много мощно изказване, то е правилно. С прибавянето на серум за коса вие успокоявате кичурите на косата, като в същото време добавяте хидратация и ще откриете, че разресването става по-лесно.

Как да извлечете максимума от вашия серум за коса?

  1. Започнете с малко, постоянно можете да добавите още серум за коса, само че е съвсем невероятно да изтриете това, което преди малко поставихте (освен в случай че не употребявате шампоан);
  2. Добавете серум за коса към дланите си и ги разтрийте една в друга, преди да докоснете косата си;
  3. Започвайки върху прясно измита, кондиционирана и готова, нанесете серума за коса, започвайки от задната част на главата си – все едно хващате конска опашка;
  4. Съсредоточете се върху средата на кичура до краищата, защото това са най-дехидратираните;
  5. След като го нанесете, използвайте пръстите си, с цел да разрешите всички лесни заплитания;
  6. За отмерено систематизиране вземете гребен или четка и разресвайте.

Как да употребявате серум за коса с екстеншъни

В момента, в който решите да инвестирате в по-дълги кичури, известни още като екстеншъни, има някои препоръки, които вашият стилист ще показа с вас, с цел да запазите тази нова красива коса. От листата със препоръки за домашна грижа има един, по-специално, който не можем да подчертаем задоволително – всекидневно потребление на вашия серум за коса!

Вашата удължена коса е малко по-различна от вашата естествена коса заради процеса на разчистване и дезинфекция, през който минава, което я прави податлива на прибързано увреждане, раздробяване и избледняване на цвета, в случай че пропуснете вярната грижа.

Серумът за коса освен ще направи вашата удължена коса по-лесна за ръководство, само че също по този начин ще помогне за попречване на бъдещи вреди, като в същото време пази косата извън. Докато нанасяте своя серум за коса всеки ден, вие възстановявате влагата и хидратацията, които удълженията за коса са изгубили сами, което значи, че ще си извършите услуга посредством попълване на хранителни субстанции и влага, с цел да постигнете по-дълъг живот на вашите снадки.

Какво би трябвало и какво не би трябвало да вършиме със серум за коса

Как да употребявате серума за коса, какво би трябвало и какво не би трябвало да вършиме

Какво да извършите:

  • Нанесете серум за коса, откакто сте нанесли балсама без измиване;
  • Нанесете серум за коса, като се фокусирате върху косата от средата до краищата;
  • Нанасяйте серум за коса всеки ден, когато носите удължена коса (точно преди лягане е чудесно време за нанасяне на серум за коса);
  • Използвайте задоволително продукт;
  • Срешете за отмерено разпределение;
  • Винаги започвайте нанасянето от задната част на главата, работейки напред към лицето.

Какво да не вършиме:

  • Пропуснете да миете косата си, когато употребявате серум за коса;
  • Използвайте прекалено много или избягвайте нанасянето в една съсредоточена област;
  • Нанесете още веднъж серума за коса, в случай че косата ви се усеща или наподобява мръсна;
  • Нанесете серум за коса върху замърсен скалп;
  • Пропуснете серума за коса, в случай че употребявате топлинни принадлежности, с цел да оформите косата си.

Колко постоянно би трябвало да употребявате серум за коса?

Колко постоянно да употребявате серума, зависи от вашия вид коса.

Тези с фина или тънка коса може да сметнат за потребно да нанесат малко количество серум за коса върху измита коса след балсама без измиване.

Докато някой с по-плътен косъм може да откри за потребно да употребява серума по-често заради изражението на кутикулата, което изпуска прекалено много влага и хидратация.

Мога ли да употребявам серум за коса всеки ден?

Серумът за коса се предлага за ежедневна приложимост, когато имате екстеншъни.

При удължаването на косата кутикулата е отстранена от косъма и затова вашето капиталово парче се нуждае от спомагателен пласт овлажняваща отбрана, с цел да предотвратите бъдещи вреди.

Ако естествената ви коса е неприятно положение и търсите средство за подмладяване, тогава серумът за коса е страховит за ежедневна приложимост, до момента в който косата ви изпита възобновяване, което търсите.

След като косата ви се почувства още веднъж като себе си, се предлага да нанасяте серум за коса след всяко измиване с шампоан.

Колко серум би трябвало да употребявате?

Не забравяйте, че малко серум за коса прави страхотна работа. Без значение какъв брой гъста или дълга имате, нанасянето на прекалено много серум за коса може да я направи да наподобява отпусната, а не блестяща. Следователно, ограничете използването на серума, като нанесете количество, по-малко от грахово зърно за фина коса и четвърт размер за гъста коса.

Серум за коса за разнообразни видове коса: предписания

Научете по какъв начин да извършите серум, който оказва помощ да подхраните косата си вкъщи. Ето три елементарни и ефикасни предписания за серум за коса, които са подобаващи за суха, мазна и склонна към раздробяване коса. Тъй като съдържат натурални и етерични масла, те ще ви оказват помощ да подхраните косата си.

1. За мазна коса

Тези с мазна коса би трябвало да заложат на леко масло като основа за подготвяне на серум за коса. Масла като кокосово масло и масло от жожоба са по-леки от други масла. Следователно те могат да бъдат идеални за мазна коса и скалп. Прекомерното омазняване на косата се предизвиква от непотребния себум, създаден от мастните жлези, което прави косата ви да наподобява мазна от самото начало. Затова би трябвало да изберете етерично масло, което може да управлява тези жлези. Етеричните масла от лимон, мента и здравец са леки и подхождат най-добре на мазна коса.

Начин на подготвяне:

  1. Смесете няколко капки от всяко етерично масло, упоменато нагоре, със 100 мл кокосово масло или масло от жожоба;
  2. Разклатете добре и съхранявайте този серум на мрачно място в компактно затворена бутилка;
  3. Нанесете това масло върху суха или влажна коса, с цел да запазите влагата и да предотвратите непотребното омазняване;
  4. Ако не желаете да го употребявате денем (тъй като може да направи косата ви да наподобява мазна), постоянно можете да употребявате този серум през нощта;
  5. Масажирайте този серум върху косата и скалпа всяка вечер преди лягане.

2. За суха коса

Сухата коса нормално е склонна към цъфтящи краища и раздробяване. Гъсти, съсредоточени и овлажняващи масла като рициново масло би трябвало да бъдат определени като серумна основа. За изсъхнал скалп етеричните масла като розово дърво и лавандула работят добре.

Начин на подготвяне:

  1. Смесете няколко капки от някое от тези етерични масла със 100 мл чисто рициново масло;
  2. Разклатете добре и съхранявайте в херметически затворена бутилка;
  3. Ако смятате, че консистенцията на рициновото масло е доста гъста, можете да добавите 20 мл кокосово масло;
  4. Ежедневният масаж с този серум върху изсъхнал скалп може да докара до красива, лъскава и подхранена коса без накъсани краища или сухота.

За коса склонна към раздробяване

Комбинацията от лавандулово масло и гел от алое вера освен оказва помощ за възобновяване на здравето на повредената коса, само че също по този начин е отлично средство за чуплива коса и предизвиква здравия напредък на косата.

Начин на подготвяне:

  1. Изсипете чаша вода в тиган и я оставете да заври;
  2. Добавете по една супена лъжица изсушен сминдух и листа от свеж босилек във врящата вода;
  3. Загрейте тази примес за още 15 минути. Прецедете и оставете да изстине;
  4. След това прибавете гел от алое вера към тази примес и разбъркайте;
  5. Добавете 100 мл лавандулово масло към сместа;
  6. Разклатете добре и съхранявайте в херметически затворена бутилка;
  7. Нанасяйте този серум всеки идващ ден върху влажна коса или тъкмо преди да си легнете, с цел да извършите чупливата коса по-здрава.

Ако употребявате серум за коса в лимитирани количества, това няма да аргументи никакви странични резултати. Но в случай че употребявате прекалено много серум за коса, това може да докара до косопад в дълготраен проект.

Серумът за коса има ли странични резултати?

Химикалите в серумите за коса, като силикона, могат да причинят неподходящи резултати, в случай че ги употребявате дълго време. Твърде доста потребление на серум може да аргументи тежък косопад и раздробяване. Някои от тях могат да изсушат косата ви и да причинят неспокойствие, инфектиране, косопад, обрив или сърбеж. Ако желаете да избегнете някой от тези странични резултати, намалете честотата на приложение.

Сега дано отговорим на няколко постоянно задавани въпроса по отношение на серума!

Каква е разликата сред масло за коса и серум за коса?

Маслото и серумът за коса може да имат сходни текстури, само че не са идентични. Първият е дефиниран да прониква през кутикулите на косъма в кортекса на влакното и се употребява основно за поддържане и възстановяване на здравето на косата. Серумът за коса се употребява като стилизиращ артикул за отбрана на вашата коса, увеличение на нейния искра и понижаване на накъдрянето.

Можете ли да употребявате серум за коса всеки ден?

Серумите за коса не се предлагат за ежедневна приложимост. Ограничете потреблението на серуми, с цел да избегнете увреждане на косата като раздробяване и рухване на косата. Но в случай че имате извънредно неуправляема коса, можете да употребявате серум на маслена основа всеки ден.

Често задавани въпроси

Можем ли да нанасяме серума върху мазна коса?
Не. Серумът за коса би трябвало да се нанася след измиване на косата, с цел да укроти накъдрянето и да предотврати изсушаването на кичурите. Следователно потреблението му върху мазна коса не служи за никаква цел.

Трябва ли да измия косата си след нанасяне на серум?
Можете да измиете косата си след нанасяне на серума, в случай че ви се коства прекомерно мазна. Но не е належащо.

Серум за коса – резюме

Серумите за коса защищават косата ви от нездравословното влияние на слънцето, разплитат косата ви и я хидратират.
Много е значимо да намерите подобаващия серум за вашия вид коса, който можете да нанесете след измиване на косата.
Серумът за напредък на косата и серумът за изправяне на коса са някои типове серуми за коса, които можете да прилагате, с цел да получите по-здрава и по-дебела коса без къдрене.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР