Независимо, че изкарах три месеца в ареста и до момента

...
Независимо, че изкарах три месеца в ареста и до момента
Коментари Харесай

ЛиЛана: Изкарах 3 месеца в ареста, а още нямам обвинителен акт

Независимо, че изкарах три месеца в ареста и досега против мен няма написан и импортиран обвинителен акт по делото за евросредствата. Това обяви Лиляна Деянова, известна и като певицата ЛиЛана пред Би Ти Ви в първото си изявление, откакто единствено преди дни бе пусната под домакински арест.

Завършила съм бизнес стопанска система в престижен университет в Лондон, преподаватели са ми били Тони Блеър, Орхан Памук, Хенри Кисинджър, само че реших да се върна в България, описа тя от вкъщи си. През 2017 година кандидатствахме, спечелихме и участвахме в два европроекта, само че 3 години по-късно профилираната прокуратура се сеща, че има нещо неправилно. А през цялото време ни ревизираха, в това число и софийска градска прокуратура, разгласи още тя. Толкова инспекции ни направиха, че си казахме през 2018 година, че повече в никакъв случай няма да участваме в такива планове за евросредства.

Деянова бе задържана в края на април т.г . Прокуратурата твърди, че няколко фирми, следени от нея, са усвоявали средства по европрограми, като декларирали покупка на един и същ програмен продукт от юридическо лице, записано в чужбина, което не е осъществявало комерсиална активност. Реално софтуерът бил придобит с финансиране по европрограмата от настоящо българско дружество, което го е предоставило за " прилагане "  на разследваните компании, твърди обвиняването. Към наказателна отговорност дружно с Деянова са привлечени и нейният брат - известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

Освен това Лиляна Деянова е обвинена за заплашване на служебни лица от Агенция " Пътна инфраструктура ". Наскоро стана ясно, че прокуратурата я проверява и за трето закононарушение - за обявление на погрешни данни, в резултат на което са получени средства от европейските фондове. За това закононарушение е повдигнато обвиняване и на бившата дуетна половинка на Деянова - Ася Йочева.

И в настоящето си изявление обаче Деянова разгласи, че всички обвинявания против нея са несъстоятелни. Като да вземем за пример това за закани към длъжностни лица. Твърди се, че съм заплашила  шефа на АПИ, че ще остане без работа, той се почувствал застрашен, че ще му желаеме оставка и ще свикаме конференция, описа тя и попита не е ли това право на всеки български жител. Разкрихме далавери в тол системата, само че вместо да се проверява, ние бяхме вкарани в ареста, твърди още Деянова.

На въпрос от кой момент познава предприемача Васил Божков, някогашната певица и сегашен предприемач отговори с думата " от дълго време ". Според нея категорично прокуратурата търси бизнес връзка с Васил Божков, само че те нямали нищо общо в бизнеса. " Не са бизнес връзките ни ", сподели Деянова. Тя разгласи, че му желала препоръки, въпреки и той да не разбирал и да не бил експерт в IT сектора. Като искахме да се занимаваме с електронни винетки, разисках с него и той ни сподели, че няма да ни го дадат на нас, разкри Деянова. 

“Усетих лек субективизъм на метода, по който доказателствата са посочени, метода, по който са разпитвани очевидците. Самият факт, че на третото изречение от всичките очевидци и чиновници на нашата компания приказват за Васил Божков. Предвид, че ни упрекват за евроизмами и закани, да се приказва за Васил Божков и да се разпитват очевидци за него. За мен това оставя чувство, че аз не съм тук, никой от нас не е тук, поради тези планове, поради че те преди три, четири години към този момент са изпълнени . А сме тук тъй като познаваме един човек, който е почтен към момента ”, разгласи единствено преди дни тя пред апелативния съд, по време на едно от съвещанията, свързани с мярката й за неотклонение.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР