Независимият руски вестник Новая газета обяви, че човек, облечен като

...
Независимият руски вестник Новая газета обяви, че човек, облечен като
Коментари Харесай

Руският "Новая газета" съобщи за "химическа атака" срещу редакцията

Независимият съветски вестник " Новая газета " разгласи, че човек, облечен като пощальон, е разлял незнайно вещество на входа на редакцията, оставено от задното колело на велосипеда му.

За офанзивата заяви основният редактор Дмитрий Муратов. " Новая газета " и популяризиран преди този момент в мрежите видеоклип, на който се вижда моментът на хипотетичната офанзива, и предложи на властта в Москва " взаимно следствие ".

Клипът е от камерата за наблюдаване пред редакцията. От вестника считат, че задачата е била чиновниците да стъпят в петното и да разнесат веществото в редакцията, без да знаят.

След този случай в помещението се е усещала остра миризма и от гости, и от чиновници, сходна на усещаната при предходна (през 2017 г.) офанзива против дома и колата на журналистката Юлия Латинина, напуснала Русия поради случая. Представители на силите за сигурност са изпратени на място.
В сети появилось видео, по какъв начин у редакции «Новой газеты» распылили неизвестное вещество. Человек, одетый в форму курьера, пустил его то ли из шины велосипеда (то ли из сумки) и медленно уехал.

Видео: телеграм-канал /moscowmap

- Новая Газета (@novaya_gazeta)

Според " Яндекс ", с облекла на чиято дъщерна компания снабдител е мъжът на камерата, по това време в региона не се е намирал пощальон. Източник, непосредствен до " Яндекс ", в същото време изяснява за РБК, че надалеч не всички куриери връщат униформата си, откакто спрат да работят, и е елементарно да се откри такава.

Не е известно кой стои зад хипотетичната офанзива съгласно " Новая газета ", само че Муратов означи, че тя е осъществена малко откакто поради жестокото ликвидиране на сириец от бойци на частната военна компания " Вагнер ". Това е случай, за който вестникът с в Украйна, Близкия изток и Африка заяви първи.

За " Новая газета " работеше и убитата през 2006 година Анна Политковская, която разследваше президента Владимир Путин и чеченската политика на Кремъл.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР