Независимият кандидат и бивш външен министър Никос Христодулидис спечели президентските

...
Независимият кандидат и бивш външен министър Никос Христодулидис спечели президентските
Коментари Харесай

Бивш външен министър ще е новият президент на Кипър

Независимият претендент и някогашен външен министър Никос Христодулидис завоюва президентските избори в Кипър в неделя с 51,91% от гласовете, демонстрират формалните резултати след преброяването на всички бюлетини.

Така 49-годишният политик ще е новият държавен глава на Острова на Афродита.

Съперникът му Андреас Мавроянис, чиято кандидатура беше подкрепена от главната опозиционна кипърска Прогресивна партия на трудещите се (АКЕЛ), събра 48,09% от гласовете .

Избирателната интензивност беше 72,45 % от записаните гласоподаватели.

Костас Константину, ръководителят на изборната комисия, би трябвало публично да разгласи името на новия кипърски президент на специфична гала в закритата зала " Тасос Пападопулос Елефтерия ".
 Балотаж на 12 февруари взема решение президентските избори в Кипър
Балотаж на 12 февруари взема решение президентските избори в Кипър

Бившият кипърски външен министър Никос Христодулидес води

Президентът на Кипър се избира за петгодишен мандат .

Следващият президент е изправен пред проблеми, които варират от невъзможност в договарянията за обединяване, трудови разногласия в изискванията на гневна инфлация и последствия от корупционни кавги, както и внезапно повишаване на миграцията , с които управляващите не са в положение да се оправят.

Последният кръг от мирни договаряния се провали в хаос в средата на 2017 година Христодулидис декларира, че желае да възобнови договарянията, само че споделя, че рамката на Организация на обединените нации, която контролира договарянията, издадена през 2017 година, би трябвало да бъде предоговорена .

През последното десетилетие Христодулидис постоянно е бил в центъра на публичното внимание, с облика на млад, деятелен политик, предлагащ свежи хрумвания.
 Ден за размисъл в Кипър
Ден за размисъл в Кипър

На Острова на Афродита ще гласоподават за президент

След като започнаха да идват първите резултати, Мавроянис призна провалянето си и поздрави Христодулидис. " Тази вечер е краят на едно дълго , само че хубаво пътешестване... Искам да благодаря от дъното на душата си на всички, които пътуваха с мен ", сподели Мавроянис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР