Независимият депутат, който беше отстранен от БСП, след като се

...
Независимият депутат, който беше отстранен от БСП, след като се
Коментари Харесай

Божанков съзря договорки за коалиция ГЕРБ, БСП, ДПС и ``Възраждане`` - Политика

Независимият народен представител, който беше отхвърлен от Българска социалистическа партия, откакто се разгласи срещу връщането на хартиена бюлетина гласуване, Явор Божанков прозря нова политическа формула след следващите предварителни парламентарни избори - коалиция на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Днес пред bTV той съобщи, че е имало безапелационен синхрон в провалянето на правосъдната промяна. По думите му има единствено един законопроект, който прави " единствено правосъдна промяна ", и това е този на Министерския съвет, и когато той е влезнал за разискване в правната комисия, от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане " гласоподаваха комисията да бъде отсрочена. 

" През това време протекоха договарянията за сформиране на кабинет. Видяха, че парламент няма да има, и когато отложиха задоволително правосъдната промяна, тъй че тя няма да се случи, всички обявиха поддръжка за нея. През това време " Възраждане " направиха някои оферти, които инцидентно Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържаха, Хората не можаха да схванат какво приема. Синхронът беше изрично на високо равнище ", съобщи Божанков.

Според него правосъдна промяна в този парламент няма да има. 

" Никой няма да ни каже какви сделки има. Тази среща, която видяхме сред водачите Бойко Борисов и Корнелия Нинова беше финалът на този развой. Той стартира с Изборния кодекс, шефът на Сметната палата беше сменен от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Виждаме, че " Възраждане " е деен участник във всички тези процеси. Това завръши с тази среща, която в никакъв случай не съм очаквал, че ще видя. След шест години офанзиви по модела ГЕРБ, по Борисов като водач, най-после персонално Нинова да стисне ръката му. Това за мен е голяма неточност ", сподели Явор Божанков.

Той е на мнение, че салдото на силите се обръща. Божанков дефинира срещата Нинова-Борисов като заяка за нова управническа коалиция:

" Те към този момент го споделят намерено - ГЕРБ споделят, че Българска социалистическа партия са се трансформирали. От другата страна ни приготвят с тези лидерски срещи за тази нова коалиция, която готвят след изборите. Има някаква сделка. Ще имаме избори сред връщане обратно с 15 години тези сили ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, плюс " Възраждане ", и от другата страна - демократичната проевропейска опция ", предвижда Явор Божанков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР