Незаконен боен пистолет, боеприпаси и няколко хиляди лева са открити

...
Незаконен боен пистолет, боеприпаси и няколко хиляди лева са открити
Коментари Харесай

Пачки с пари, незаконен пистолет и боеприпаси открити в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград

Незаконен военен револвер, муниции и няколко хиляди лв. са открити в кабинета на началника на бранш „ Пътна полиция” в Благоевград – Данаил Стоицов. Това заяви шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Шефът на КАТ в Благоевград бе задържан по-рано във вторник след сигнали за корупционни практики и корист със служебно състояние.

„ Има арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи още няколко души, само че следствието е в начален стадий и няма по какъв начин да кажа повече детайлности. Разпитани са 15 очевидци, които поддържат нашата обвинителна теза – за осъществени закононарушения по работа и корупционни престъпления”, сподели Сарафов.

Обискирани са 13 пространства – офиси във компании, служебни пространства в КАТ и домове, както и 6 автомобила. Иззети са още мобилни телефони, компютри и документи. От няколко месеца се работи по този случай. Сигналът е на дирекция „ Вътрешна сигурност” към Министерство на вътрешните работи. Използвани са най-различни оперативно-технически средства за разплитането на незаконната скица по регистрацията на коли и по раздаването на специфични номера за колите.
„ В акцията участваха още представители на Окръжна прокуратура-Благоевград и НСС”, посочи Борислав Сарафов. На по-късен стадий може да се повдигне обвиняване и за взимане на рушвет. Но всичко следва да се уточни във връзка с обвиняванията. Затова към момента не е ясно на какъв брой души и какви обвинявания ще им бъдат повдигнати, добави още шефът на Националната следствена работа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР