Незабравимо посрещане на Деня на християнското семейство днес зарадва и

...
Незабравимо посрещане на Деня на християнското семейство днес зарадва и
Коментари Харесай

Ральо Ралев гост в ДГ „Бреза” за Деня на християнското семейство

Незабравимо посрещане на Деня на християнското семейство през днешния ден зарадва и дребни, и огромни в ДГ „ Бреза” на регион „ Северен”. Изявата е част от фестивала на дребните гении в региона, чиято цел е да подтиква развиването на креативните сили у деца и възпитаници, да ги подтикне да разпростират капацитета си благодарение на слово, багри, музика и танци.

Децата от група „ Калинка” бяха щастливите домакини на празненството, отдадено на огромния църковен празник Въведение Богородично и на единението и любовта в фамилията. Със специфичните си костюмчета и носии за тържеството те приветстваха своите родители, кмета на региона инж.Ральо Ралев и неговия екип и нямаха самообладание да покажат какво са научили за този ярък празник на любовта и сплотеното семейство. Сърдечните думи на шефа на детското заведение госпожа Нели Димитрова дадоха старт на празненството. Кметът на региона поздрави разчувстваното голям брой, като призна пред децата и родителите, че и за него най-скъпо е фамилията, тъй като е нашата опора през целия ни живот.

Чрез песни, стихове и танци палавниците показаха осъвременен прочит на приказката за мързеливата Богданка и подсетиха на всички какъв брой са значими трудолюбието и отговорността, отзивчивостта и грижата за другия. Кулминацията настъпи с Вазовата „ Молитва”, която прозвуча като благослов за запазване на фамилията, любовта и рода. Разчупването на обичайна пита за здраве и благодат, красивият национален танц под звуците на жива гайда увенчаха прелестното празненство на дребните актьори от ДГ „ Бреза”.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР