Незабравимите мигове от Световното първенство в САЩ '94 си припомниха

...
Незабравимите мигове от Световното първенство в САЩ '94 си припомниха
Коментари Харесай

Русе припомни на Стоичков някои от най-великите моменти от САЩ `94

Незабравимите мигове от Световното състезание в Съединени американски щати '94 си припомниха Христо Стоичков и близо 2000 фенове на футбола в зала „ Арена Монбат “ в Русе в неделя вечер при представянето на “Христо Стоичков. Историята”.

Деца от детските градини в крайдунавския град показаха възстановки на значими голове от американското лято, по време на което Камата стана голмайстор на международното състезание и завоюва Златната топка за най-хубав футболист на Европа.

“Надявам се и най-малките да прочетат тази книга, с цел да схванат за какво този огромен трофей - Златната топка, през днешния ден е в Русе. Вътре сме написали всичко, елементарно се чете и е изцяло разбираема. И когато я прочетат, се надявам, че един ден един русенец ще докара една такава топка в града”, обърна се към публиката Христо Стоичков преди да стартира да раздава подписи върху своята биография.

Това бе последната среща от лятното турне, с което Стоичков показа в шест града книгата, написана в съавторство с родения в Русе състезателен публицист Владимир Памуков. И двамата се срещнаха с почитателите по покана на Община Русе, Общинска фондация „ Русе - Град на Свободния Дух “.

Като признателност за топлото домакинство Камата подари на помещаващия се в залата музей на спорта „ Луи Айер “ първите футболни обувки, направени особено за него като професионален състезател, екип на Барселона, с който е играл по терените в Испания и Европа, както и имитация на Златната топка. Самият Стоичков получи като подарък смален модел на Паметник на Свободата в Русе и футболен екип с номер 8 на елитния Дунав.

Олимпийският първенец по битка Валентин Йорданов, волейболната легенда Любо Ганев, най-бързата бяла жена през 80-те Анелия Нунева, ватерполистът Илиян Пенев и редица локални звезди също пристигнаха в залата, с цел да уважат единствения български притежател на Златната топка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР