Незабравимите кадри отново се оказаха в центъра на общественото внимание:

...
Незабравимите кадри отново се оказаха в центъра на общественото внимание:
Коментари Харесай

Импийчмънт? Какъв импийчмънт?”: Байдън избягва да се включва в дебата

Незабравимите фрагменти още веднъж се оказаха в центъра на публичното внимание: навалица щурмува Капитолия на Съединени американски щати, развявяйки флагове на Тръмп, до момента в който участници в вълнения се бият с полицията и атакуват конгресмени.

Но до момента в който травматизиращите видеозаписи от 6 януари приковават феновете на процеса по импийчмънт на експрезидента Доналд Тръмп, има едно място, където процесът, най-малко обществено, деликатно се подценява: Белият дом.

Президентът Джо Байдън акцентира авансово пред медиите, че няма да гледа процедурата и посланието на екипа му е ясно: те се концентрират върху работата по ръководството, а не върху историческите събития, разрастващи се на другия завършек на Пенсилвания авеню.

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки избягваше въпрос след въпрос за процеса, като отклони настояванията да каже мнението на Байдън за процедурата. И програмата на Байдън за тази седмица е предопределена да противодейства на процеса - посредством събития, целящи да се обезпечи помощ за тези, които страдат заради пандемията и възстановяване на дистрибуцията на ваксини, с цел да се управлява вируса.

Спазваната при отправянето на посланията дисциплинираност отразява както политическите, по този начин и практическите действителности на момента, пред които е изправен президентът на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР