Нейтън Лоу, един от най-известните продемократични активисти в Хонконг и

...
Нейтън Лоу, един от най-известните продемократични активисти в Хонконг и
Коментари Харесай

Пекин е „решен да влоши свободата на Хонконг“, казва активистът Нейтън Лоу

Нейтън Лоу, един от най-известните продемократични деятели в Хонконг и като подобен търсен от Пекин, приказва с Марк Перелман от FRANCE 24 от Обединеното кралство. Той разиска актуалната обстановка в Хонконг и дейностите, подхванати от китайските управляващи против продемократични деятели в чужбина.

В началото на юли управляващите в Хонконг издадоха заповеди за арест на Ло и седем други деятели в заточение, като предложиха премия от 1 милион хонконгски $ (приблизително 127 735 долара) за всеки от тях. Това несъмнено е усилване на тактиката на заплашване от Китай, тъй като премиите са „ невиждан “ ход, който „ в никакъв случай не се е случвал в историята на Хонконг “, сподели Ло.

„ Това в действителност демонстрира, че Пекин има решен да продължи да утежнява свободата на Хонконг “, добави той.

Хонконгската полиция предлага премия за информация за деятели, избягали в чужбина

Още през юни английската полиция стартира следствие откакто видеозапис сподели прохонконгски стачкуващи, атакувани от група китайски деятели в Саутхемптън. А предишния октомври протестиращ от Хонконг беше атакуван на територията на китайското консулство в Манчестър. Това докара до отстраняването от Пекин на шестима китайски дипломати, за които се твърди, че са били забъркани в последния случай.

Законът сподели, че е имало „ многочислени случаи “, при които китайското държавно управление „ извънтериториално “ преследва или атакува „ политически дисиденти в разнообразни елементи на света “. Дори в случай че това е „ много малко евентуално да се случи в Обединеното кралство “, сподели той, в случай че „ усилването на заплашването “ продължи, Ло се притеснява, че неговата сигурност и сигурността на други деятели „ ще бъдат изложени на риск “.

Най-много Важното е, че интернационалната общественост " не утвърждава дейности като това ", сподели Ло. Осъждането на китайското държавно управление за неговото " извънтериториално гонене и офанзиви " е " най-хубавият метод да се спре ", добави деятелят.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР