Неймар ще продължи кариерата си в саудитския Ал Хилал. 31-годишният

...
Неймар ще продължи кариерата си в саудитския Ал Хилал. 31-годишният
Коментари Харесай

Неймар вече е най-търгуваният футболист

Неймар ще продължи кариерата си в саудитския Ал Хилал. 31-годишният нападател бе показан публично като нов състезател в тима. Ал Хилал ще заплати на ПСЖ най-малко 90 млн. евро за контракт до лятото на 2025 година При осъществяването на избрани условия сумата може да набъбне и до 100 милиона. Бразилецът ще получи най-малко 300 млн. за два сезона с екипа на Ал-Хилал.
" Искам да напиша нова история. В шампионата на Саудитска Арабия към този момент има огромен брой футболисти от най-висока класа. Лигата непрекъснато се развива. Убеден съм, че пристигам на място, към което от ден на ден играчи ще се стремят ", съобщи Неймар. Той към този момент е футболистът, за който са давани най-вече пари за прехвърляния. За него Барселона заплати 88 милиона на Сантос през 2013 година, а след това ПСЖ го откупи от каталунците за 222 милиона.
Досега върха държеше белгиецът Ромелу Лукаку, който през годините си осигуряваше прехвърляния на обща стойност 333 млн. евро. От Андерлехт бе продаден на Челси за 15 милиона през 2011 година, от Челси мина в Евертън за 35 млн. през 2014 година, оттова отиде в Манчестър Юнайтед против 85 млн. през 2017 година, а от " Олд Трафорд " заигра в Интер против 74 млн., преди да се завърне в Челси за 113 млн. през 2021 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР