Nexo изпрати позиция до временната парламентарна комисия, която беше създадена

...
Nexo изпрати позиция до временната парламентарна комисия, която беше създадена
Коментари Харесай

Nexo изпрати позиция до временната парламентарна комисия: Не се занимаваме с незаконна дейност

Nexo изпрати позиция до краткотрайната парламентарна комисия, която беше основана преди дни, с цел да ревизира обстоятелствата и събитията по проблема.

" Nexo приветства всички законови механизми за изясняване на обстоятелствата и събитията към активността на компанията, само че също по този начин се надяваме тя да обясни и дейностите на българските държавни органи и институции при обиските от 12 януари 2023 година и ненужно показната акция против компанията и нейните чиновници в България. Едновременно с това още един път изрично отхвърляме всички изказвания и внушения, че се занимаваме с евентуално противозаконна активност ", се споделя в писмото.

От компанията акцентират постигнатото съглашение с американските регулаторни органи като акцентират, че от него излиза наяве, че не са налице каквито и да било изказвания или обвинявания от страна на федералните регулатори на Съединени американски щати, че Nexo е взело участие в машинация или подвеждащи търговски практики, или че клиенти на Nexo са били ощетени или подведени по отношение на финансовото положение на компанията.

" Всичко това, обаче, хвърля сериозна сянка на подозрение по повод, както на отправените от Прокуратурата на Република България обвинявания, по този начин и във връзка с фриволното въвличане на задгранични правораздавателни органи в този проблем. Изразяваме мощно безпокойствие по отношение на използването за политически цели в България на една одобрена и уважавана компания, каквато е Nexo, която има над 600 висококвалифицирани фрагменти в България, доста от които завърнали се от чужбина експерти ", пишат още от компанията.

От Nexo повтарят тезата си, че активността им е в сходство със закона и регулациите.

 

Цялото писмо на Nexo до краткотрайната парламентарна комисия вижте 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР