Тренировките и здравословното хранене вървят ръка за ръка ако искаме

...
Тренировките и здравословното хранене вървят ръка за ръка ако искаме
Коментари Харесай

6 храни, които да хапнем след тренировка

Тренировките и здравословното хранене вървят ръка за ръка в случай че желаеме да имаме стройна фигура и да се отървем от непотребните килограми.

Някои знаят, само че други — не, че когато упражняваме, не би трябвало да ограничаваме фрапантно храната, която ядем. Опитите ни да се въздържаме от всякаква калорична храна, неведнъж ни забавя по пътя към задачата, вместо да ни помогне да стигнем по-лесно и бързо.

Трябва да не забравяме, че след подготовка е нужно да се заредим организма си с в действителност потребна и укрепваща храна.

В рамките на 45 минути след подготовка тялото усвоява въглехидрати и протеини. Поради тази причина е доста значимо с какво се зарежда организма след правенето на извършения, бягане или фитнес.

Вижте няколко от най-хубавите храни за банкет след подготовка. А количеството, което ще консумирате зависи от резултатите, към които се стремите:

Пълнозърнест сандвич
Пълнозърнестите храни са заредени с потребни въглехидрати и фибри. Семената и ядките са добра добавка и към салати и месо. Те спомагат за положителната обмяна на веществата и засищат организма за по-дълго време.

Спанак
Спанакът е мощно съсредоточен на хранителни субстанции, витамини и минерали. Освен това е богат на витамин С и фолиева киселина. Най-важното е, че не съдържа мазнини, които могат да навредят на фигурата ви.

Плодове
За плодовете няма ограничаване. Можете да ядете каквито поискате и колкото поискате. Най-добре е обаче, да заложите на сезонните, тъй като съдържат повече потребни субстанции и витамини в сравнение с тези, отглежданои принудително в парници. Плодовете съдържат елементарно смилаеми въглехидрати, които работят добре на изтощеното тяло и на мускулите.

Яйца
Можете да хапвате яйца в какъвто тип ви харесва най-вече — бъркани, на очи или сварени. Те са с високо наличие на протеин и хранителни субстанции. А в случай че желаете да се заредите с още повече потребни субстанции, вземете си пъдпъдъчи яйца.

Кисело мляко
Истинското кисело мляко е страховит източник на протеин и доста добър пробиотик, който резервира функционалностите на стомашно-чревната флора. Освен това млякото оказва помощ и в битката с мускулните болки и спазмите.

Хумус
Хумусът е извънредно известна храна в Близкия изток. Тази разядка зарежда организма с нужната сила за деня, поради минералите, витамините и протеините в нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР