Невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк стигнаха до извода,

...
Невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк стигнаха до извода,
Коментари Харесай

Учени с важно откритие за човешкия мозък

Невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк стигнаха до извода, че през целия си живот човешкият организъм може да създава нови мозъчни кафези, които да заменят умрелите.
Като основа за сходни изводи послужили наблюдения на мозъчната интензивност у възрастни хора. В рамките на проучвания на мозъчната и клетъчната интензивност се изяснило, че в хипокампуса на възрастните хора се образуват нови неврони и производството на нови кафези понижава нищожно с напредването на възрастта.

И това е забавно - В Съединени американски щати откриха нови смъртоносни бактерии, устойчиви на антибиотици - четете повече на zdrave.to
Получените резултати следва да бъдат доказани в три самостоятелни едно от друго проучвания. Ако заключенията на невробиолозите от Колумбийския университет се потвърдят, има възможност дегенеративни болести на мозъка, като заболяването на Алцхаймер, да бъдат " отстранявани " в ранните им стадии благодарение на клетъчна терапия. Резултатите от проучването са оповестени в Cell.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР