Невинен до доказване на противното - това юридическо правило напомни

...
Невинен до доказване на противното - това юридическо правило напомни
Коментари Харесай

За съдебния съвет съдия Миталов е невинен

Невинен до доказване на противното - това юридическо предписание подсети представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев пред Българска национална телевизия във връзка проблема със глобения от Съединени американски щати за корупция арбитър от Специализирания углавен съд Андон Миталов.

Вчера съдийската гилдия на на Висш съдебен съвет се събра изключително, с цел да разиска проблема. Магдалинчев напомни, че е взето решение да се изиска информация по случая от Държавния департамент на Съединени американски щати посредством Министерството на външните работи, а също от българските институции - основния прокурор, основния правосъден контрольор и Антикоруционната комисия (КПКОНПИ).

Докато тази информация не бъде получена в съвета Миталов няма да бъде канен за чуване правосъдният съвет не се е свързвал с него, сподели Магдалинчев. " Не можем да изслушваме някого авансово без да знаем защо го изслушваме ", добави той. " Още е рано, липсва съответна информация за корупционните дейности ", разясни той и подсети, че в известието на Държавния департамент не е посочен съответен случай - нито казусът " Малинов ", нито различен. Инспекторатът на правосъдния съвет не е разкрил непозволено използване на закона в съответния проблем, сподели представляващият Висш съдебен съвет.

Той сподели, че и самият той персонално и сътрудниците от спецсъда са били сюрпризирани от оповестението на името на Миталов.

Допусна, че българските управляващи са сътрудничели със Съединени американски щати по случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР