Невиждана суша мори Италия.В сайта съобщават за пресъхнали реки. Водата

...
Невиждана суша мори Италия.В сайта съобщават за пресъхнали реки. Водата
Коментари Харесай

Адска суша в Италия: Реките съхнат

Невиждана суша мори Италия.

В уеб страницата оповестяват за пресъхнали реки. Водата в огромни сектори от най-голямата река в страната - По, е толкоз ниска, че локалните поданици се разхождат по оголените пясъчни пространства, а на повърхността се демонстрираха останките на от дълго време потънали плавателни съдове. Вече някогашна е и реката Брента, която е изцяло пресъхнала.

В Северна Италия не е имало дъжд в продължение на повече от 110 дни и 70% по-малко сняг от нормалното за зимата. А за средиземноморския климат е присъщ годишен най-много на преваляванията през зимния сезон, по тази причина, в случай че тогава преваляванията са малко, това е причина за суша. Именно това и се следи сега.

Властите наблюдават положението на реката, само че вярата, че времето ще помогне, е дребна.

Местните фермери чакат "катастрофално неприятна година " - съгласно някои оценки добивите от пшеница може да са с 20-40% по-ниски.

Периодите на съществени нахлувания на парещ въздух се случват в последно време по-често и по-рано през лятото. Те са вследствие на климатичните промени, настояват специалистите. През миналите няколко дни по света бяха регистрирани доста температурни върхове. Според тях, те са знак за световното стопляне, породено от човешката активност.

Както писа по-рано през днешния ден, кметът на Милано пък, разгласи, че поради сушата и въведените на регионално равнище ограничавания в използването на питейна вода, ще бъде спряно водоподаването за градските фонтани и декоративни чешми.

Фонтаните, в които има флора или фауна, както и езерата и напоителните канали в парковете на града ще бъдат пощадени от мярката. Ограничението няма да се ползва и за чешмите за питейна вода.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР