Невероятното представяне на българските таекуондисти на най-силния международен турнир в

...
Невероятното представяне на българските таекуондисти на най-силния международен турнир в
Коментари Харесай

Българска хегемония в Сърбия, таекуондистите ни обраха медалите

Невероятното показване на българските таекуондисти на най-силния интернационален шампионат в Европа продължи и през втория ден на Откритото състезание на Сърбия по таекуондо. Два финала при мъжете и един полуфинал при дамите в най-тежкия отворен шампионат на Стария континент е равносметката от целевата подготовка в последните два месеца на новия ни треньор Теодор Георгиев.

Един нов Данчо Колев, съвсем непогрешим, хладнокръвен и корав, се хвърляше сърцато като опълченец против съперниците си. Митко Джордев за следващ път потвърди класата си и единствено малко не му доближи да победи испанския Влади Далаклиев. Никол Чорбанова разплака цяла Турция с темперамент и съобразителност и макар травмата си излезе да играе на полуфинал. Уви травмите през вчерашния ден преследваха тима. Младата вяра Сашо Джорджев доигра полуфинала си на един крайник и показва забележителни боксови умения, с цел да означи 9 точки с ръце. Треньорският щаб и татко му Иван Джорджев трябваше да го удържат със мощ, с цел да не излезе да играе контузен на финала.

Другият ни играч при юношите Любомир Богданов повтори триумфа на брат си от оня ден и зарадва още повече татко им Ники, като завоюва всичко в категория до 48 кг. Силни участия против едни от най-хубавите състезатели в света записаха Габриела Кацарова и Ванеса Маркова, a малшансът, и неприятни съдийски отсъждания ни попречиха да вземем още медали при дамите.

Родните съдии обаче получиха най-високите оценки. Безпогрешните отсъждания и авторитетна интервенция на Диана Първанова, Радостин Григоров, Борислав Илиев, Виктория Иванова и Иван Хаджиянев тушираха неведнъж ескалиращите пристрастености по полетата и предотвратиха не един интернационален спор. Настроението в тима се увеличи още повече, откакто кадетите ни бяха наградени с второ място отборно за предходния ден. Но приятните изненади не стопираха дотук. Като всяка приказка с хепиенд, юношите и девойките завоюваха отборно първото място, което е най-сериозната поръчка за бъдещия им триумф при мъжете и дамите.

Така общата равносметка от целия шампионат в Сърбия за българите е общо 18 медала - 8 златни, 4 сребърни и 6 бронзови, което е неведнъж повече от миналогодишното присъединяване. Към тях прибавяме и още 3 златни 1 сребърен и 2 бронзови от предходната седмица в Гърция. След тези триумфи несъмнено можем да кажем, че миналите две седмици са били повече от сполучливи за българското таекуондо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР