Невероятно вкусно пълнено пиле с кайма, ориз и кисело зелеНеобходими

...
Невероятно вкусно пълнено пиле с кайма, ориз и кисело зелеНеобходими
Коментари Харесай

Пълнено пиле с кайма и ориз с кисело зеле

Невероятно вкусно пълнено пиле с кайма, ориз и кисело зеле

Необходими Продукти

● пиле - 1 бр. към 4 кг
● сол
● черен пипер - на усет

заряд


● кайма - 500 г овкусена за кюфтета
● олио - 70 мл за пържене
● лук - 1 глава
● праз - 1 филиз
● моркови - 1 бр.
● доматено пюре - 1 с.л.
● ориз - 1 ч.ч.
● червен пипер - 1 ч.л.
● сол - на усет
● джоджен - 1 ч.л.
● кисело зеле - 1/2 глава
● олио - 70 мл
● червен пипер - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Обезкостете цялото пиле като с изострен нож премахнете гръдния му панер. Измийте, подсушете и поръсете с черен пипер и сол на усет, извън и от вътрешната страна. Оставете встрани, до момента в който си приготвите пълнежа.

В нагрятото олио запържете до омекване нарязаните лук, праз и настъргания морков, посолете с щипка сол. Прибавете доста добре измития под течаща вода и прецеден ориз, запържете за малко.

Прибавете доматеното пюре, аления пипер и стрития на прахуляк изсъхнал джоджен, разбъркайте и налейте 1 ч.ч. топла вода. Варете, до момента в който оризът набъбне и поеме всичката вода.

Оставете получената примес да се охлади и прибавете авансово овкусената кайма за кюфтета, разбъркайте до еднородна примес. Напълнете вътрешността на пилето с плънката и зашийте със здрав конец, с цел да не се разтвори и загуби формата си.

В тава с похлупак нарежете киселото зеле, поръсете с аления пипер и олиото, разбъркайте и поставете завършеното за печене пиле в средата на тавата.

Намажете пълненото пиле с олио и затворете капака на тавата. Поставете тавата в авансово нагрята на 200 градуса фурна и печете пилето за час и половина, до подготвеност на месото.

Премахнете капака и допичате за още 20 минути до златисто кафяв тен на пилето. Невероятно вкусно пълнено пиле с кайма и ориз с кисело зеле.

Ако не разполагате с тава с похлупак, заменете капака с алуминиево фолио.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР