Невероятно вкусни и пухкави палачинки с извара – ще се

...
Невероятно вкусни и пухкави палачинки с извара – ще се
Коментари Харесай

Палачинки без брашно, както баба ми ги приготвяше – на фурна

Невероятно вкусни и пухкави палачинки с извара – ще се трансфорат в най-харесваното ядене на вашата маса. Ако ги приготвите не съгласно обичайна рецепта, можете да изкушите най-разглезения чревоугодник. Никой не може да им устои! Пригответе ги още през днешния ден!

Палачинките са доста деликатни и безусловно се топят в устата, и всичко това заради обстоятелството, че се подготвят с мляко и нишесте. Опитайте!

Съставки:

Яйца – 6 броя Прясно мляко – 0,5 литър Нишесте – 5-6 супени лъжици Олио – 1 супена лъжица Извара – 300 грама Захар на вкус Заквасена сметана на вкус Масло на усет

Начин на подготвяне:

Разбийте 5 яйца със захар. След това прибавете нишестето, като непрекъснато разбърквате яйчната примес. Не е належащо да разбивате мощно. Изсипете млякото и олиото. Смесете всичко. Оставете сместа да престои 15 минути. Трябва да бъде течна. Намажете тигана с олио или парче масло. Изпечете палачинките единствено от едната страна! Пригответе пълнежа. Смесете изварата със захарта и 1 яйце. Добавете мак и стафиди по желание. В готовите палачинки поставете от пълнежа с извара. Завийте ги, както ви харесва.

Вижте още: Как да си извършите ябълков оцет в домашни условия?

Поставете палачинките в тавичка. Намажете със пласт от заквасена сметана и разтопено масло. Изпратете ястието в авансово загрята фурна на 180 градуса за 10-15 минути.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР