Невероятни ползи за здравето: Живовляк със захар или мед Живовлякът

...
Невероятни ползи за здравето: Живовляк със захар или мед Живовлякът
Коментари Харесай

Невероятни ползи за здравето: Живовляк със захар или мед

Невероятни изгоди за здравето: Живовляк със захар или мед

Живовлякът е бурен, който е прочут със своите необикновени лечебни свойства. Той пораства край пътищата.

Когато бяхме деца незабавно поставяхме лист живовляк и на най-малката рана, с цел да заздравее по-бързо. Това растение има хемостатични, антисептични, противовъзпалителни и лечебни свойства.

Ползи от живовляка
Живвлякът е чудесно средство за вътрешна приложимост. Листата и плодовете му съдържат слуз и субстанции, които имат позитивен резултат върху работата на стомаха и червата, като отстраняват възпалението.

Листата на живовляка съдържат калий, лимонена киселина, фитонциди, гликозид аукубин, алкалоиди, горчиви танини, витамин С, каротин. А семената – олеинова киселина, сапонини и въглехидрати. Лечебният резултат на растението се дължи на съществуването на S-метилметионин – витамин U. Ползите за здравето от живовляка са големи.

В допълнение към горе изброените свойства, препаратите от живовляк имат диуретични и хипотензивни свойства. Често се употребяват при атеросклероза, хипертония, хронични болести на дихателната система, гастрити, язви, ентерити.

Също по този начин е чудесно национално средство за лекуване на рак. Ето по какъв начин да си приготвите специфична лечебна запарка.

Необходим ви е кг листа от живовляк и кг мед. Нарежете и намачкайте листата. Добавете малко количество вода и оставете сместа да кипне. Когато листата се охладят, не прецеждайте, смесете ги с меда. В случай на настинка, кашлица и температура, приемайте по 1 чаена лъжичка от това средство на всеки час.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР