Невъзможността за правилно управление на наличните финансови ресурси води до

...
Невъзможността за правилно управление на наличните финансови ресурси води до
Коментари Харесай

Как да се измъкнем от дълговата дупка и да вземем заем?

Невъзможността за вярно ръководство на наличните финансови запаси води до огромни проблеми. Невъзможно е да се реализира богатство, в случай че човек не е в положение да свърже разноските с приходите и да натрупа кредитен дълг, пробвайки се да се оправи с настоящите потребности.

Няколко кредитни карти, заем за кола, и няколко стокови заема за малко време вземат решение всички проблеми, само че идващия месец банките припомнят за себе си и задължението да заплащат сметките. Не е нужно да имате милиони левове облаги или да получавате ненадейно завещание, с цел да излезете от дупката на дълга. Достатъчно е да бъдете здрави и деликатно да претегляте всяко, даже и най -малкото, финансово решение.

Какво е дългова дупка и по кое време идва?

Когато нямат пари, мнозина не намират нищо по -добро от това да изискат заем от банката. Важно е да се разбере, че заемодателят рано или късно ще изиска сумата да бъде върната посредством начисляване на лихви. Дългова дупка се образува последователно, защото размерът на общия дълг и броят на заемите нарастват, или поражда едновременно, когато заемополучателят взема няколко заема едновременно, без да мисли, че няма какво да даде.

Ако проблемите на кредитополучателя станат неразрешими, в случай че няма с какво да заплати идващото заплащане на банката, са се появили забавяния и банката ползва наказания към длъжника - това са признаци, че клиентът е затънал съществено в дълг и, некадърен да заплати, намира себе си в кредитна дупка.

Винаги няма задоволително пари, колкото и да получава човек, в случай че не знае по какъв начин да ръководи средства и неразумно харчи пари, свиквайки да живее с задължения. Всеки, който знае цената на всяка заета стотинка и управлява разноските си, може да получи доста непретенциозен приход, осигурявайки си порядъчен стандарт на живот.

За да се оцени рискът от попадане в клопката на дълга, се предлага да се проучат признаците, присъщи за идната финансова неплатежоспособност:

• Неспазване на планувания бюджет. За да избегнете проблеми, би трябвало да балансирате размера на месечните доходи и разноски. Хроничното превишаване на разноските над приходите непреклонно доближава момента на цялостна финансова неплатежоспособност.

• Ниска заплата. Без значение какъв брой пестелив се оказва клиентът, в случай че междинният приход на глава от популацията в фамилията е непрекъснато под минималния размер на издръжката, образуването на дълг е неизбежно - жилищно-комунални услуги, храна, облекло, обучение на деца, медикаменти и така нататък.

• Натрупване на няколко кредитни задължения. Когато към този момент няма задоволително за живот и следва огромна покупка, хората отиват в банката, надявайки се последователно да заплащат банковите пари на дребни заплащания от заплатите си. Такива пътувания до банката могат да бъдат няколко - до кола, ледник, съоръжение, лекуване, обучение. В един миг размерът на месечните заплащания става по -висок от приходите на лицето и не е допустимо да се заплаща в допълнение.

• Липса на „ пари за черни дни “. За да не поискате заем от банката, по-добре е да имате спестявания в размер на шестмесечен бюджет. Ако човек загуби работата си или желае да купи безценен артикул, можете да употребявате личните си спестявания.

Стремежът към разкош, несъразмерната упоритост и желанието да изглеждате по -успешни води до ненужни разноски, които водят непосредствено до задължения.

Източник:
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР