Неучастието на най-големите политически сили в предизборния дебат намали интереса

...
Неучастието на най-големите политически сили в предизборния дебат намали интереса
Коментари Харесай

Румен Петков обвини ИТН и ГЕРБ, че бягат от отговорност

Неучастието на най-големите политически сили в предизборния спор понижи интереса към гласуването. Това съобщи водачът на Политическа партия АБВ Румен Петков.

Румен Петков разяснява и някои от препоръчаните от Слави Трифонов министерски постове:

" След като Николай Василев един път обезпечи продажбата на ДСК, в този момент има упоритост да обезпечи продажбата на единствената държавна банка. Министърката на районното развиване е брокер в една американска компания, енергийният министър е шеф на друга американска компания. Образователната министърка е до неотдавна чиновник на " Америка за България ". Това сподели водачът на Политическа партия АБВ Румен Петков във връзка оферти от Слави Трифонов кабинет.

" Сигурно има и естествени хора в предлагането за кабинет, само че не преставам да не получавам отговор на въпроса какви са упованията на заложните къщи от този състав на държавно управление и какви са упованията на това държавно управление от заложните къщи, тъй като откакто Николай Василев един път обезпечи продажбата на ДСК, в този момент има упоритост да обезпечи продажбата на единствената държавна банка. Трябва да има някаква мярка. Да забравиш да си обявиш министъра на околната среда, да не кажеш една дума за Зелената договорка и за Плана за възобновяване след Коронавирус рецесията не е доста безапелационно. Начинът е противен ", добави той и сподели, че чувството за власт се популяризира прекомерно бързо.

Според Румен Петков изборите на 11-ти юли са извършени почтено, само че има нечиста сделка с гласуването в чужбина:

" Има въпроси, които би трябвало да получат своя отговор. Хвърлихме два пъти повече пари за секциите в чужбина с 40 000 по-малко дали своят вот. Правят се неща, зад които няма разбор и обосновка. Има политически стон и нечиста сделка, и то грозна “.

" Ако не се образува държавно управление, резултатът за България ще бъде неприятен.Трети избори за тази година ще бъдат извънредно неприятно не като резултат, а като факт и изборната интензивност ще бъде още по-малка. В Парламента би трябвало да откри решение, което да даде глътка въздух институционално на българите. С стимулирани промени в този състав на настоящето държавно управление то би трябвало да получи парламентарна поддръжка. Ами в случай че Борисов реши да се пошегува и поддържа този кабинет на Трифонов? Аз в случай че съм на негово място, ще го поддържа и ще гледа и ще се забавлява след това 6 месеца и ще пита " Какво стана с това, и с това.. ". Само че цената ще я платим ние ", добави той, преди Борисов да разгласи, че предлагането да даде 10 депутата на Слави Трифонов остава в действие, в случай че го помолят.

Зам. -председателят на АБВ Владимир Маринов посочи, че България се нуждае от секторни политики.

" Изключително съм сюрпризиран от предлагането на Слави Трифонов за приватизация на ББР, това е недообмислено изявление. Това, което преди всичко ме тормози, е, че даже с предлагането то за ново държавно управление от господин Трифонов, още веднъж не приказваме за политика, а за персонажи, които да извършват нечии планове и стремежи. Това е нещото, против което ние от АБВ постоянно сме били. Най-важното е да извършват това, с което биха могли да допринесат за развиването на страната. Аз съм човек с икономическо обучение и целият ми живот е минал в действителния бранш – занимавал съм се с бизнес и не преставам да се занимават в това в областта на селското стопанство ", съобщи Маринов.

" Един от главните ми цели е да се обърне внимание на българското село и на бранша като цяло. Селското стопанство всички знаем в какво положение е и оттова какво произтича. Секторът не работи, тъй като редица държавни управления някак го оставяха настрана, боричкайки се за други чисто партийни похвати и за избавяне на нечий персонални ползи ", уточни той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР