Нетаняху го нарече непоносима трагедияИзраелските военни съобщиха, че по погрешка

...
Нетаняху го нарече непоносима трагедияИзраелските военни съобщиха, че по погрешка
Коментари Харесай

Израелските военни са убили по погрешка трима заложници в Газа

Нетаняху го назова " непоносима покруса "

Израелските военни оповестиха, че по простъпка са умъртвили трима заложници по време на акцията си в Газа. Тримата мъже да Йотам Хаим на 28 години, Самер Талалка на 22 година, и Алон Шамриз на 26 година

Те са били   " неправилно разпознати като опасност " в северния град Шеджая. Израелските отбранителни сили (IDF) обявиха, че случаят от петък се проверява и показаха дълбокото си разкайване за трагичния случай като изпратиха на фамилиите своите „ сърдечни съболезнования “.

Телата на тримата мъже са били върнати в Израел. Инцидентът се проверява, споделиха още военните и припомниха, че тяхна задача е да открият изчезналите и да върнат всички заложници вкъщи. Повече от 100 души остават в плен в Газа, откакто бяха хванати при офанзивите на 7 октомври в Израел. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назова убийството на заложниците непоносима покруса и за следващ път съобщи, че управляващите са решени да върнат пленниците вкъщи. Реакция пристигна и от Белия дом, където представителят на американския Национален съвет за сигурност Джон Кърби сподели, че убийството на тримата е трагична неточност.

Имаше и митинги след гибелта на тримата заложници.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР