Нестандартно спокойна е обстановката в созополското село Зидарово в изборния

...
Нестандартно спокойна е обстановката в созополското село Зидарово в изборния
Коментари Харесай

Избирател край морето шокира: Купуването на гласове не е престъпление, а европейска практика

Нестандартно спокойна е ситуацията в созополското село Зидарово в изборния ден. В най-голямото село в общината, където постоянно ври от изборни пристрастености, не се усеща напрежение, оповестява Флагман.бг.

Активността към 15:30 часа е висока - към 50 % са упражнили правото си на избор.

В село Зидарово гласоподават за общински кмет. Битката на втори тур е сред претендента на Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев и претендента на ГЕРБ Красимира Германова.

Група локални признаха, че в последните часове на изборния ден пристрастеностите ще се нажежат и внезапно ще се усили интензивността на жителите.

Иначе хората тук се оплакват от неприятна инфраструктура. "За да стигна до дома си, би трябвало да употребявам хеликоптер. Живеем във високата част на селото и не мога да ви опиша какво е положението на пътя ", оплака се гласоподавател.

Той към този момент е дал своя вот, надява се идващият кмет на община Созопол да обърне внимание и на селата, които са навътре в общината. Оплака се, че парите от бюджета отивали за крайбрежните обитаеми места.

Друг гражданин на селото, който се показа като Анастас Анастасов призна, че макар неприятната инфраструктура, въпреки всичко има вложени средства в Зидарово - обновената детска градина и учебното заведение, сподели той.



"Присъствахме на събранията, проведени от претендентите, дадоха обещание доста, пък да види какво ще изпълнят. Аз обаче имам и друга концепция - в пропагандните материали да не се написа: Купуването и продаването на гласове е закононарушение. Това е процедура освен в цяла България, а европейска ", призна той.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР