Неспокойни, тревожни и мрачни сте, а напрежението все повече владее

...
Неспокойни, тревожни и мрачни сте, а напрежението все повече владее
Коментари Харесай

Направете тези 9 неща, за да бъдете щастливи

Неспокойни, тревожни и мрачни сте, а напрежението от ден на ден владее всекидневието ви и обърква проектите ви и връзките с хората към вас... А в действителност, направете тези 9 неща, с цел да повикате щастието и спокойствието в дните си.
1. Успокойте мозъка си
Предлагаме ви една доста потребна техника от медитирането, с цел да прочистите съзнанието си. Седнете с ръце в скута и затворени очи, дишайте постепенно. Представете си една навита нишка в основата на гърба ви. Позволете й постепенно да се развие, преминавайки през всички елементи на тялото ви, до момента в който излезе през главата и отлети в облаците. Вдигнете ръце, с цел да се опитате да я хванете. Размърдайте пръстите си и върнете ръцете си още веднъж в скута.

 
2. Опитайте терапия с изкуство
Рисуването и оцветяването са мощно релаксиращи действия. Ако се притеснявате, че не сте положителни в рисуването, то оцветяването на фигури от дълго време не се смята за непокътната територия за хлапета.

Установено е, че това занятие при зрели хора има доста добър антистрес резултат.

 
3. Излезте на открито
С изследвания е потвърдено, че прекарването на известно време навън освен усъвършенства настроението, само че и подтиква оперативната памет. Няма значение къде тъкмо ще отидете – в парка, в планината, на двора... Според проучване на учени от университета в Съсекс (Югоизточна Англия) хората са доста по-щастливи под намерено небе, в сравнение с когато са в помещение.

Друго любопитно проучване на американски учени, пък навежда на мисълта, че най-щастливи сме, когато температурата на въздуха е 13.9 градуса по Целзий.  

 
4. Направете непоискано положително
Неведнъж е потвърждавано с проучвания, че в случай че окажеш помощ на някого или го зарадваш, постъпката ти ще направи благополучен и теб самия. Така че – ето ви елементарен и доста хубав метод да преборите влошеното си въодушевление. И не се тормозете, че се желае да извършите някое геройско дело или че „ нямате толкова   пари “, с цел да сте положителни. Не, в действителност е просто и на ниска цена – можете да кажете благи думи на момичето, от което си купувате кафе, да помогнете на възрастен човек или просто да се усмихнете на чужд.

Доказано е, че самият физически акт на усмихване подтиква производството на същите химически субстанции в мозъка, както и потреблението на избрани храни или правенето на физически извършения.

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР