Неспазването на правилата няма да се толерира, независимо от етноса

...
Неспазването на правилата няма да се толерира, независимо от етноса
Коментари Харесай

Столичният кмет обяви, че се прави план за сигурността в София

Неспазването на разпоредбите няма да се толерира, без значение от етноса и религията на нарушителите, което може да стане с по-тесни контакти сред институциите, без проблемите да се политизират, сподели кметът на София Васил Терзиев пред общинските съветници.

“Да развием цялостна тактика за сигурността на града, която включва какъв екип ни би трябвало, какви хора, кои са най-проблемните точки, по какъв начин да бъдат обезпечени механически, какви са най-необходимите вложения, с цел да се случи това нещо ”, изясни Терзиев. Той добави, че тази организация ще се прави с кметовете на районните администрации в София.

За всичко това обаче е нужен и бюджет, съобщи още Терзиев и показа мнението, че е нужен и зам.-кмет по-сигурността.

Да се подсигурява сигурността е общ приоритет, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който бе поканен на чуване в Столичния общински съвет.

Той разяснява и случаите от 6 и 8 март, които по думите му имат престъпен темперамент и няма данни да са на етническа основа. Задържани са малолетни жители, което е притеснително.

“Обезпокоителен, обезпокоителен факт, защото ние в последно време на територията на цялата страна записваме случаи на принуждение от подрастващи и ние, като жители, като родители, би трябвало да си дадем сметка за това, което се случва и по тази причина дали ние съумяваме да ги построяваме като пълноценни персони, които да се осъществят в обществото ”, сподели Коцев

Пред столичните общински съветници шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов също акцентира, че негов главен приоритет е да подсигурява правовия ред на територията на столицата.

“Никога на територията на Столична дирекция не е регистриран подобен % на разкритите закононарушения, каквито има през 2023 година, само че отново наблягам, моята упоритост не е единствено да работим с числа, а да чуваме жителите за гарантиране на тяхната сигурност ”, сподели Николов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР