Нещо средно между латиноамериканска телевизионна драма и зимен трансферен прозорец

...
Нещо средно между латиноамериканска телевизионна драма и зимен трансферен прозорец
Коментари Харесай

Ново 20: Сам Алтман отиде в Microsoft

Нещо приблизително сред латиноамериканска телевизионна драма и зимен трансферен прозорец - по този начин най-кратко могат да се опишат събитията от последните 3 дни към OpenAI, една от най-перспективните софтуерни компании на нашето време. Създателите на ChatGPT първо смъкнаха доверието си от изпълнителния шеф Сам Алтман, след това се появиха информации, че го канят назад, само че в последна сметка стана ясно, че той към този момент е част от екипа на Microsoft.

Защо това е значимо?

Преди година ChatGPT провокира същинска детонация на интереса в изкуствения разсъдък. Чат ботът, който може да води диалози на всевъзможни тематики, се трансформира в най-бързо трупащото известност приложение и към него се появи цяла промишленост, обвързвана със наличие, разбор на данни и така нататък

Microsoft, които вложиха милиарди в OpenAI и построиха инфраструктурата на компанията, интегрираха езиковия модел GPT-4 в своята търсачка Bing, а все още от ден на ден функционалности и услуги към Windows и Office се укрепват с изкуствен интелект.
 Що е то ChatGPT за компании и какъв брой по-мощен е той
Що е то ChatGPT за компании и какъв брой по-мощен е той

Решението на OpenAI ще пази поверителната корпоративна информация

AI ботовете дават опция за действително другарство с машината на всекидневен език - цялостна смяна на парадигмата, сравнима с появяването на търсачките и обществените мрежи. Това стана и причина Гугъл да ускорят напъните си в региона на изкуствения разсъдък. Така доникъде на годината (и с малко неоснователен дебют) към този момент беше разполагаем и чат ботът Bard, като също така онлайн колосът също стартира да интегрира изкуствен интелект в услугите си.

Meta не остана по-назад, като също така тя дава своите AI модели на откривателите с опцията да ги надграждат. X на Илон Мъск скоро ще покаже своя прочит на тематиката посредством бота Grok.
 Кои ще бъдат най-засегнатите от ChatGPT специалности?
Кои ще бъдат най-засегнатите от ChatGPT специалности?

Потенциалното влияние на ChatGPT и сходни модели върху специалности зависи от няколко фактора

Настъпилата същинска " конкуренция във въоръжаването " в региона на изкуствения разсъдък съществено тормози някои учени и общественици - поради всички опасности, които сходна технология без съответен надзор носи със себе си.

В огромна степен всичко това се случи, поради Сам Алтман, който взе решението да трансформира GPT моделите в потребителски артикул. Ето тук описваме още за него:
 Сам Алтман от OpenAI: Човекът, от който Гугъл най-вече се опасява
Кой е индивидът, от който Гугъл най-вече се опасява

От термоядрения синтез и изкуствения разсъдък до подготовката за Апокалипсиса - Сам Алтман е едно от най-интересните лица в света на технологиите

Какво се случи?

В късните петъчни часове беше оповестено, че бордът на OpenAI освобождава Алтман, защото " не е бил задоволително прям " в връзката си и по този начин е създавал спънки за действието му.

В събота последва вълна от оставки в компанията, а в неделя CNBC разгласи, че вложителите в OpenAI търсят метод да върнат Сам Алтман в компанията. Междувременно техническият шеф Мира Мурати беше оповестена за и.д. CEO на компанията.
 Сам Алтман напуща поста основен изпълнителен шеф на OpenAI, тъй като
Създателят на ChatGPT бе изпъден от борда на шефовете

Президентът Грег Брокман също се отдръпва от управлението на компанията

След като още при започване на целия скандал босът на Microsoft Сатя Надела разгласи, че компанията му продължава да поддържа OpenAI, през днешния ден той оповести, че Сам Алтман ще оглави нов AI план в границите на софтуерния колос. Заедно с него в MS идва и някогашният президент на OpenAI Грег Брокман. Коментарът на Алтман в обществените мрежи: " Мисията продължава ".
 OpenAI се пробва да върне Сам Алтман като изпълнителен шеф заради гледище на вложители
Цирк за десетки милиарди, вложители желаят да върнат Сам Алтман отпред на ChatGPT, само че той слага като изискване да се уволни борда

Алтман има условие целия ръб на шефовете на OpenAI да подаде оставка

Междувременно, OpenAI си откриха нов изпълнителен шеф в лицето на Емет Шиър, съосновател и някогашен началник на стрийминг платформата Twitch. Той разгласи, че в проекта му за първите 30 дни на поста влиза наемането на самостоятелен проверяващ екип, " който да изследва целия развой, довел до настоящето състояние и по-късно да показа цялостен отчет ".

Все отново Шиър показа и уважението си към " това, което Сам и целият екип на OpenAI са построили ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР