Нещата някъде се объркаха. Политиката няма място в театъра, особено

...
Нещата някъде се объркаха. Политиката няма място в театъра, особено
Коментари Харесай

Валери Йорданов: Сред Хъшовете разделение няма, има сред смелостта

Нещата някъде се объркаха. Политиката няма място в театъра, изключително в националния спектакъл. Твърдим, че имаме доста надарени български режисьори, само че не може да ги преброим на пръсти. Спектаклите на Александър Морфов носят нематериалност и карат хората да водят децата си на спектакъл.

Това съобщи пред бТВ артистът Валери Йорданов. Той разяснява разтърсванията в Народния спектакъл „ Иван Вазов ” – абсурда сред основния режисьор Александър Морфов и шефа на PR-отдела Велислава Кръстева, довел до оставката на драматурга Захари Карабашлиев и депозирането на такава от страна на Явор Гърдев. Служебният министър на културата Велислав Минеков пък разпореди цялостна инспекция на първата ни сцена.

„ Ние сме бойци, би трябвало да сме бойци и би трябвало да оцеляваме “, съобщи артистът от „ Хъшове “, който от 18-годишен се занимава с спектакъл и е в тези среди. По думите му в един миг стартира да ти писва да лежиш под трамвайните линии и да си пред Народното събрание на митинг.

Той заяви, че Александър Морфов от два месеца се е опитвал да води диалог с управлението и действието му не е предизвикано от някаква потребност от пиар, тъй като той е бил и продължава да бъде канен по целия свят и самото му име е пиар, няма потребност да си прави подобен посредством скандал.

Актът на митинг на Александър Морфов беше авансово разгласен пред мен и сътрудници в двора на театъра, съобщи още Йорданов и добави: Неговият апел беше употребен политически.

„ След всички опити сподели „ аз ще го напиша “ и „ аз ще го направя “. Трябва нещо да се случи, откакто не може обикновено и с приказки. Това е разгласен митинг, единственото, което могат да желаят от него е да боядиса вратата “, съобщи артистът във връзка надраската с надписи „ Движение за права и свободи ” и „ изчезвай ” врата на Кръстева.

Йорданов изясни, че със страхотна вяра е очаквал появяването на Васил Василев в качеството му на шеф на Народния спектакъл. „ След като се случи всичко това, аз не дръзвам да го подлагам на критика, тъй като желаех да се върне. Ако подлагам на критика шефа, подлагам на критика себе си “, счита той и добави, че въпреки всичко Василев е позволил неточност в упражняването на властта.

Актьорът дефинира като „ приятелски съд от времето на социализма ” назначената от шефа Василев комисия за вътрешна инспекция на режисьора Морфов, която да откри дали той е направил нарушаване на Закона за отбрана от дискриминация, надрасквайки вратата на Кръстева.

Валери Йорданов е безапелационен, че този проблем е трябвало да се реши вътрешно, само че е прераснал в по-голям, точно по тази причина артистът допуска, че има и някакъв напън извън.

Сред " Хъшовете " разделяне няма. Има разделяне измежду смелостта. Освен всички материални неща, които носят спектаклите на Александър Морфов, те носят нематериалност и карат хората да водят децата си на спектакъл, съобщи още Валери Йорданов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР