“Много време науката е била по-скоро скрита и това създава

...
“Много време науката е била по-скоро скрита и това създава
Коментари Харесай

Науката като казуа

“Много време науката е била по-скоро скрита и това основава и към момента я има тази отдалеченост сред хората, които не се занимават професионално с просвета и учените. Смята се, че е доста мъчно да схванеш какво се случва в науката, а не е по този начин. Всички сме учили в учебно заведение химия, физика и биология, само че по-скоро на множеството от нас ни е било доста мъчно и по тази причина считаме, че това не е за нас ”

Това разяснява в предаването “Посока Култура ” по Дарик основният редактор на “Българска просвета ” Петър Теодосиев.Той добави, че към този момент и в България има доста положителни лаборатории.

" Това, което ние имаме, макар всички нещата, които се приказват за образованието, е -добра подготовка за възпитаници, които след това стват доста положителни специалисти в разнообразни сфери на науката. В България имаме имена и хора, които вършат международно отличаваща се просвета. В страната нивече прибират международно известни учени, които вършат тук центрове и са българи ", означи Теодосиев.

Чуйте целия диалог в атачмънта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР