Несебър. Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата

...
Несебър. Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Ще сезираме компетентните органи за незаконни обекти на централната алея в Слънчев бряг

Несебър. Министърът на туризма Николина Ангелкова и представители на туристическата администрация направиха неочаквана инспекция на крайбрежната и централната алея в Слънчев бряг. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. По централната алея на курорта има противозаконни обекти и за активността им ще бъдат сезирани всички способени институции, с цел да бъдат отстранени, безапелационна бе министърът на туризма.
Тя акцентира, че инспекциите ще продължат през целия летен сезон – както планови, по този начин и неочаквани и по сигнали на консуматори. В инспекцията взе участие и изпълнителният шеф на „ Слънчев бряг “ АД Златко Димитров.
Министър Ангелкова напомни, че се разискват текстове за изменение и допълнение в Закона за туризма, с които ще се регламентира статутът на националните курорти и ще бъдат посочени условията към тях. Така на процедура ще се осъществя държавната политика за развиване на националните курорти като туристическа дестинация.
Специална разпоредба ще показва реда за ръководство и организация на туристическата активност на територията на националните курорти. В нея ще са визирани построяването, поддържането и благоустрояването на туристическа инфраструктура, на зелените площи, визията и рекламата, обезпечаването на публичния ред, здравното обслужване, организацията на придвижването, паркирането, равнището на шума и други, като изключително внимание ще бъде обърнато на разполагането на преместваемите обекти и уреди, сподели още министър Ангелкова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР