Несъмнено цветята са красива украса на къщата и могат да

...
Несъмнено цветята са красива украса на къщата и могат да
Коментари Харесай

Растенията, които не трябва да отглеждате в дома си, ако имате домашен любимец

Несъмнено цветята са красива декорация на къщата и могат да основат неповторима атмосфера. За доста хора грижата за растения - без значение дали са саксийни или култивиран - е доста релаксиращо занимание и chudesна концепция за превозване на свободното време. Въпреки това, в случай че имате домакински любим в дома си, имайте поради, че има растения, които са отровни за вашето куче. Домашните любимци са любопитни и повсеместни, тъй че би трябвало да внимавате да не пострадат. Кои растения за куче са доста рискови? Вижте сами!

Алое

В това растение има горчив сок. Това е доста рисково за вашето куче! Може да аргументи повръщане и диария. Той може също да раздразни лигавиците, да раздразни устата и да аргументи тежки гърчове. Ако подозирате, че кучето ви е отровено с алое вера, неотложно го заведете при ветеринаря. Ако забележите, че алоето е леко ухапано и кучето ви не демонстрира признаци на отравяне, само че е тъжно и летаргично, това може да се дължи на сапонини - те могат да създадат кучето ви депресирано.

Здравец

Отровна ли е пеларгонията за куче? Да! В него има два рискови токсина. Първият е линалоол, вторият е гераниол. Дори малко количество изяден пеларгоний може да окаже доста въздействие върху здравето на вашия домакински любим. В този случай има повръщане и липса на вкус. Дерматитът е едно от по -рядко срещаните, само че и доста неприятни болести. Ако кучето ви е попаднало в пеларгоний, заведете го на ветеринар.

Бръшлян

Това е друго растение, което може да навреди доста на вашето куче. Всичко поради съдържащите се в него сапонини. След като ги изяде, кучето може да има раздразнена кожа и конюнктива, а диарията е постоянно срещана. След като изядете повече бръшлян, могат да се развият поредност от още по -опасни болести - изтръпване, халюцинации и в последна сметка даже прекъсване на дишането. Трябва неотложно да заведете кучето си на ветеринар, в случай че видите, че нещо не е наред с него и бръшлянът е ухапан!

Юка

Отровна ли е юка за куче? Потенциално да, изключително за дребни, възрастни или изтощени кучета. Като цяло обаче домашният любим би трябвало да изяде доста листа, с цел да му навреди. И въпреки всичко, не поемайте риска - те нервират стомаха и червата, което води до повръщане и диария. В някои случаи - изключително при заболели, изтощени или дребни кучета - може даже да има гърчове или комплициране.

Не е нужно да се отказвате изцяло от растенията - предпазвайте ги от домашни любимци

Отровните цветя за кучета постоянно са доста красиви - въобще не е нужно да се отказвате от тях, просто би трябвало да ги предпазите вярно от кучето си, тъй че да няма опция да ги дъвче. Най-добре е да ги държите отвън обсега на кучето, на вярната височина. 

Ако ги държите на пода и нямате място за тях на друго място, можете да ги обезопасите с подобаваща мрежа, тъй че кашата да няма достъп до тях. Научете кучето си от дребна възраст, че растенията не би трябвало да се доближават - той ще бъде в сигурност и те няма да бъдат унищожени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР