Несъмнено политическо събитие №1 за изминалата седмица бе Срещата на

...
Несъмнено политическо събитие №1 за изминалата седмица бе Срещата на
Коментари Харесай

Срещата ЕС-Западни Балкани – зенитът на правителството

Несъмнено политическо събитие №1 за миналата седмица бе Срещата на върха, която се организира през вчерашния ден в София.

Макар и към този момент да завърши, събитието остава настоящо. Причината – засегнаха се голям брой въпроси, които потвърдиха ролята на Българското председателство за процесите в Европа.

Целият политически хайлайф, който посети страната ни, си потегли с възприятието, че триумфът, който бе реализиран, приказва за дипломатичност на от висша класа.

Освен че се трансформира във връхна точка на европредседателството, срещата ЕС-Западни Балкани стана и зенита за ръководещите до този миг.

Правителството в лицето на министър-председателя Бойко Борисов и неговия екип реализира невъобразим до момента прогрес в връзките с Европейски Съюз. Историческа е и ролята на страната ни като обединител сред политическия хайлайф от Брюксел и страните от Западните Балкани.

Усилията, положени в Срещата на върха, несъмнено се увенчаха с триумф. Премиерът Борисов се трансформира в поръчител на положителните връзки сред държавните и държавни ръководители на 28-те страни членки на Европейски Съюз и водачите на страните от Западните Балкани.



Снимка: EU2018BG

Регионът, който другояче бълва търкания и разпри, застана в светлините на прожекторите, с цел да развие капацитета си. Множество фактори потвърждават, че Балканите би трябвало да работят в посока да станат част от огромното европейско семейство.

Спорещи водачи си стиснаха ръцете, доказвайки, че са подготвени да „ заровят томахавките “ в предишното. Европейски ръководители несъмнено дадоха всичко от себе си по наболели въпроси. И всички се сплотиха в едно – Борисов и държавното управление направиха нещо впечатляващо и плодотворно. Така един от целите на българското европредседателство се увенча с епохална крачка напред.

Срещата на върха е късмет за Западните Балкани да потвърдят готовността си за развиване. Събитието бе и опция за политическите водачи да се срещнат очи в очи с тематиката и да видят подема от близко.

За държавното управление пък триумфът e повече от забележителен. Срещата ЕС-Западни Балкани се трансформира в едно от най-важните политически събития в района.

Така сърцето на Европа затуптя мощно в София, а България и ръководещите съумяха да укрепят своята здрава европейска позиция. И в действителност в този момент Европа е България.



Снимка: EU2018BG
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР