Несъмнено от пандемията с коронавируса най-силно пострада туризма, а с

...
Несъмнено от пандемията с коронавируса най-силно пострада туризма, а с
Коментари Харесай

Масовите фалити доведоха до разпродажба на тези имоти

Несъмнено от пандемията с ковид най-силно пострада туризма, а с него и десетки съпътстващи бизнеси. Силен удар получи хотелиерството. Конкуренцията, която сегментът имаше преди пандемията в лицето на платформи за краткосрочно настаняване като Airbnb и Booking са нищо спрямо тази на пандемията. Затварянето на границите остави празни стотици хотели.

Гърция е ослепителен образец за това какво се случва по света със сегмента. Към днешна дата се оферират над 300 хотела. Много от тях са в първокласни курорти по южното крайбрежие, както и в столицата. Така да вземем за пример, хотел в региона на атинския Акропол може да се купи едвам за 13 млн. EUR. Двойно по-скъпо се оферира хотелски комплекс в Халкидики. Той се състои от 300 стаи и 100 жилището. Сред най-скъпите предложения е 5-звезден хотел на остров Крит. Новият притежател може да получи 127 стаи в него против 65 млн. EUR.

Броят на предлаганите на пазара хотели евентуално ще се удвои. Лошият сюжети е изцяло реален, в случай че и тази година летният сезон липсва, аналогично на предходната. За момента няма нотки на оптимизъм и най-вероятно още през юли-август ще станем очевидци на растеж в офертите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР