Несъмнено наличието на сушилня у дома е удобство и пести

...
Несъмнено наличието на сушилня у дома е удобство и пести
Коментари Харесай

5 трика за по-бързо сушене на дрехи в сушилнята

Несъмнено съществуването на сушилня вкъщи е улеснение и пести много време, другояче нужно за простиране и прибиране на пране. Но въпреки че става по-бързо от сушенето на слънце, сушенето на облекла в сушилнята въпреки всичко лишава няколко часа. Ако нямате време да чакате толкоз дълго или просто имате потребност от сухите си облекла допустимо най-скоро, има няколко трика, с чиято помощ можете да ускорите процеса. Ето какво Ви предлагаме:

Хавлиена забрадка

За да изсушите по-бързо прането, задоволителна Ви е една огромна суха хавлиена забрадка. Ако я сложите в сушилнята дружно с мокрите облекла, тя ще поеме огромна част от влагата в тях и по този начин ще им помогне да изсъхнат по-бързо.

Ако сушите единствено няколко неща, извадете кърпата от сушилнята след 5 минути. Ако зареждането е цялостно, оставете кърпата вътре към 15 минути. След това я прострете да съхне на простора, а прането оставете в сушилнята, до момента в който естественият цикъл приключи.

В случай че имате потребност от в действителност експресно сушене, сложете 2-3 кърпи. Имайте поради, че от хавлиените кърпи може да се отделят власинки, които да останат по облеклата Ви. По тази причина, в случай че ще сушите по-деликатни тъкани, добра концепция е да замените хавлиените кърпи с памучни тениски.

Центрофуга на високи обороти

Когато пускате центрофугата на пералнята, използвайте най-високите вероятни обороти, с които разполагате. Така ще премахнете допустимо най-голямо количество от влагата в облеклата, преди да ги сложите в сушилнята.

Втора центрофуга

Логично, колкото по-малко влажна е дрехата, толкоз по-бързо ще изсъхне. Ако не желаете да губите време в очакване на топлия въздух лека-полека да суши много влажните Ви облекла, оставете ги в пералнята и включете още един цикъл на центрофугиране, с цел да изцедите оптимално количество от влагата в тях. Допълнителната центрофуга ще Ви отнеме единствено няколко минути, само че вследствие на това прането ще е доста по-добре изцедено. Времето, належащо за сушилнята по-късно, много ще се редуцира.

Филтър за мъх

За да може облеклата в сушилнята да изсъхнат, влажният въздух се извежда на открито, като минава през филтъра за мъх. Ако този филтър е към този момент задръстен с мъхчета, прекосяването на въздуха ще бъде блокирано. Той ще се връща назад мокър в сушилнята, където ще забавя съхненето на прането. За препоръчване е да придобиете навика да почиствате този филтър преди или след всяко потребление на сушилнята – по този начин ще ѝ помогнете да работи по-ефективно.

Не пълнете сушилнята

Никога не пълнете сушилнята догоре. Колкото по-малко облекла сложите в нея, толкоз по-бързо ще изсъхнат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР