Нерон Клавдий Цезар Август Германик (на латински: Nero Claudius Caesar

...
Нерон Клавдий Цезар Август Германик (на латински: Nero Claudius Caesar
Коментари Харесай

Роден е Нерон

Нерон Клавдий Цезар Август Германик (на латински: Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus), по рождение – Луций Домиций Ахенобарб (лат. Lucius Domitius Ahenobarbus), прочут под името Нерон, е римски император сред 54 и 68 година, последният от Юлиево-Клавдиевата династия.
Личността на Нерон най-често е свързвана с робия и чудатост. Той е прочут както с редица убийства, в това число и тези на майка си и доведения си брат, по този начин също и като императора, който „ свири, до момента в който Рим изгаря “. Пак той стартира първите всеобщи гонения на християните. Неговото ръководство се характеризира с разточителство и популизъм. През 68 година боен прелом смъква Нерон от престола. Пред опасността от ликвидиране, той се самоубива на 9 юни 68 г. 
 Открита е Нова Зеландия Открита е Нова Зеландия
Роден е през 1603 година в Лутегаст, малко село в провинция Гронинген, Нидерландия, в оскъдно семейство. Точната дата на раждането му не...
Мнението за Нерон се основава на оживели източници от времето на неговото ръководство: Тацит, Светоний и Дион Касий, малко от които го показват в удобна светлина. Някои източници обаче, в това число и посочените нагоре, го разказват като император, който е известен измежду простолюдието, изключително на изток. Някои модерни историци слагат под подозрение достоверността на античните източници, при отчитане на тираничните актове на Нерон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР