Неравенството на ЛГБТИ хората се проявява в повечето сфери на

...
Неравенството на ЛГБТИ хората се проявява в повечето сфери на
Коментари Харесай

Организаторите на "София прайд" реагираха на атаките срещу тях и припомниха, че също имат права

Неравенството на ЛГБТИ хората се демонстрира в множеството сфери на публичния живот като обучение, опазване на здравето и трудов пазар, както и в тези аспекти на персоналния живот, където законодателната уредба на връзките е неизбежна... " " Атаките против шествието " София прайд " са съответен образец за какво има потребност от провеждането му... " " Провеждането на " София прайд " съставлява практикуване от страна на уредници и участници на главно човешко право. "

Това са някои от акцентите в декларацията на уредниците на шествието " София прайд ", което се чака да мине на 9 юни тази година из улиците на София. Организаторите дават отговор на офанзивите в последните дни против шествието, пропагандиращо приемливост и тъждество на хората с друга полова ориентировка. И съответно на декларация на политическа група " Патриоти за София – Вътрешна македонска революционна организация и Атака " в Столичния общински съвет, с която те се оповестиха срещу поддръжката на Столичната община за част от събитията по време на празника. В декларацията на общинарите парадът е наименуван " гей/ХИВ маратон ", " церемониал на лудостта ", твърди се, че мероприятията " постановат на обществото, че би трябвало да свикне с трети, пети, десети пол и да приема за естествена травестията ".

" Членовете на организационния комитет на единадесетия " София прайд " осъждат декларацията, изпълнена с тирада на омразата, и е един от образците от последните дни за нетолерантността в България към лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс (ЛГБТИ) хората. Атаките против шествието са съответен образец за какво има потребност от " София прайд " и са доказателство за известния в българското общество антидемократичен темперамент на тези партии ", се споделя в изказването на уредниците.

Припомня се, че по-рано друго шоу в Пловдив е било анулирано поради стотици закани от крайнодесни екстремисти от " Ботев Пловдив " за принуждение и вандализъм. Само ден по-рано и Светият синод на Българската православна черква излезе с позиция, в която жигосва провеждането на " София прайд ", определяйки битката за пълноправие на български жители като " проява на прегрешението " – позиция, към която организационният комитет показва изрично противоречие.

" Провеждането на " София прайд " съставлява практикуване от страна на уредници и участници на главно човешко право, прогласено както в Конституцията на Република България, по този начин и в интернационалните контракти, по които българската страна е страна – правото на спокойно събиране. Доколкото отново по силата на конституцията всички български жители са равни пред закона, ЛГБТИ хората също следва да могат да упражняват това свое право без ограничаване, както всички останали жители. Лице, което не схваща това, не следва да упражнява обществена власт в една демократична страна, тъй като не схваща правилата на демокрацията и правовия темперамент на страната ", декларират уредниците.

Те напомнят още, че опитите за разговор и съдействие с парламентарно показани политически партии от съвсем целия политически набор, както и с обособени институции на изпълнителната власт през годините, остават безрезултатни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР