Неработните дни в Русия ще са до края на месеца

...
Неработните дни в Русия ще са до края на месеца
Коментари Харесай

Путин удължи неработните дни до 30 април


Неработните дни в Русия ще са до края на месеца – 30 април. Това разгласи президентът Владимир Путин в особено послание към нацията. Той акцентира, че през това време работните заплати ще се изплащат, написа Епицентър.бг.

Решението е част от ограниченията на съветските управляващи против разпространяването на ковид.

Неработната седмица, оповестена в цялата страна, както и режимът на самоизолация, очакван за жителите на доста райони, ни разреши да спечелим време за изпреварващи дейности, за активизиране на всички органи на властта, за струпване на запаси в системата на опазването на здравето, с цел да се борим с епидемията оптимално дейно, изясни Путин. Той благодари на лекарите, медицинските сестри и целия личен състав на медицинските институции, като акцентира, че те са в доста мъчно и отговорно състояние.

Своя дълг в тези нелеки дни извършват и чиновниците в други сфери, витално значими за страната и обществото. Искам също по този начин да благодаря на всички вас, без изключение, добави президентът. Путин благодари и на всички жители, осъзнали персоналната си отговорност за битката с епидемията и които прецизно извършват напътствията на управляващите и лекарите и се грижат за себе си, за здравето на своите родственици и близки, както и за сигурността на близките.

Президентът акцентира, че в този момент е значимо да бъдат опазени възрастните генерации и да не бъде позволен гърмеж на болестта в детските градини, учебните заведения, висшите образователни заведения.

В голяма страна като Русия, в другите райони ще бъдат одобрявани разнообразни по суровост ограничения за ограничение на епидемията, чийто пик в света, както и в страната, още не е преминат, добави още съветският президент.

Както и преди, ще работят органите на властта, предриятията с непрестанен цикъл на произвеждане, медицинските институции и аптеките, магазините за артикули от първа нужда, обществените служби, увери Владимир Путин.

В умозаключение президентът прикани жителите на РФ да не престават да извършват напътствията на управляващите и да пазят себе си и своите близки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР