Непроверена информация, че баварският Християнсоциален съюз излиза от десетилетния си

...
Непроверена информация, че баварският Християнсоциален съюз излиза от десетилетния си
Коментари Харесай

Фалшива новина вдига напрежението между Меркел и баварските й партньори

Непроверена информация, че баварският Християнсоциален съюз излиза от десетилетния си съюз с християндемократите на Ангела Меркел провокира временен потрес в немската политика, оповестяват международните организации.

Фалшивата вест потегли от профил в „ Туитър”, изработен да наподобява на този на локалната телевизия „ Хесишер Рундфунк”. Там беше поместена информация, че водачът на ХСС и вътрешен министър Хорст Зеерхофер е оповестил завършек на партньорството с ХДС в известие до управлението на политическата мощ.

Минути по-късно малкия екран разгласи публично, че профилът е подправен и няма нищо общо с нея.
Ангела Меркел: Германия не би трябвало да се бори сама с противозаконната миграция Меркел и нейният Християндемократически съюз желаят общоевропейско решение в битката с противозаконната миграция
Ханс Микелбах от ХСС дефинира пред „ Ройтерс” информацията като „ боклук” и акцентира, че той и съпартийците му желаят да продължат взаимната работа с хората на канцлера.

Появата на подправената вест обаче е явно добре изчислена, тъй като сред двете консервативни партии има съществени търкания по тематиката с имигрантите.

Стигна се до състояние социалдемократите, с които ХДС и ХСС ръководят в огромна коалиция, да застанат зад Меркел, откакто Зеерхофер разгласи, че ще се опълчи на приемането на чужденци, регистрирани в други европейски страни.

Вътрешният министър от години подлага на критика канцлера поради решението й да отвори границите на Германия за хиляди мигранти. Преди дни Меркел блокира лансираните от него промени в миграционната политика, като и в сряда диалозите сред двамата завършиха без резултат, напомня ДПА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР