Неприемлив политически компромис - така евродепутатите на БСП, водени от

...
Неприемлив политически компромис - така евродепутатите на БСП, водени от
Коментари Харесай

Станишев и евродепутатите на БСП призоваха Нинова да не подкрепя ГЕРБ

" Неприемлив политически компромис " - по този начин евродепутатите на Българска социалистическа партия, водени от някогашния партиен водач Сергей Станишев, назовават възможното решение на Корнелия Нинова да поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ и Мария Габриел.

Декларацията е подписана от четирима от петимата представители на Българска социалистическа партия в Европейския парламент Станишев, Елена Йончева, Петър Витанов и Иво Христов. Единственото изключение е Цветелина Пенкова, чието име липсва в публикуваната позиция.

Четиримата опозиционери против Нинова декларират " изрично противоречие с всяка форма на колаборация на Българска социалистическа партия с ГЕРБ ".

" В продължение на години, главната еднаквост на Българска социалистическа партия беше построена на опълчване на модела, натрапен от ГЕРБ. Именно това беше посоченото опрощение за присъединяване в четворната коалиция на кабинета „ Петков “. Влизане в този момент в дясно държавно управление с авансово заявено желание за орязване на обществените разноски би било необичайно политическо държание ", се споделя в позицията.

Тя идва часове откакто еврокомисарят беше оповестена публично за кандидат-премиер от ГЕРБ и ден преди управлението на Българска социалистическа партия да се срещне с нея за договаряния.

" Участието в сходно ръководство може да е значимо с оглед придобиване на позиции от страна на управлението на Българска социалистическа партия и доближените до него хора, само че сигурно ще докара до поредна изборна злополука за левицата. Влизането в безпринципна коалиция с десницата, като дребен съдружен сътрудник с под 9% поддръжка и едвам 23 народни представители, обрича опцията за отстояване на основни леви и обществени политики ", счита крилото към Станишев.

До момента Корнелия Нинова не е заявявала нито открита поддръжка, нито цялостно отричане на възможна опция за съдействие с ГЕРБ в 49 Народно заседание. На всички въпроси по този проблем тя препраща към желанието си да организира вътрешно допитване до членовете на партията - т.е. да трансферира отговорността отвън " Позитано " 20.

" Колаборация с десните партии в името на властта ще е пагубно за лявото, за партията и за България ", декларират в декларацията евродепутатите - без да разясняват кандидатурата на Мария Габриел
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР