Непридружени деца бежанци ще бъдат включени в системата за осиновяване

...
Непридружени деца бежанци ще бъдат включени в системата за осиновяване
Коментари Харесай

Деца бежанци ще бъдат настанявани в приемни семейства в Гърция

Непридружени деца бежанци ще бъдат включени в системата за осиновяване и приемна грижа в Гърция, съобщи организация АНА-МПА. За това меморандум за съдействие са подписали от министерството на труда и обществените въпроси и представителството на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в Гърция.
Сътрудничеството сред двете институции ще помогне да се посрещнат специфичните потребности на непридружените деца, които да бъдат настанени в приемни фамилии, се показва в известие на министерството на труда и обществените въпроси.
"Искаме всички деца да порастват при равни благоприятни условия и права в здравословна и безвредна фамилна среда ", е декларирал заместник-министърът на труда и обществените въпроси Дома Михаилидиу.
В момента към 2100 са непридружените деца бежанци, които обитават на територията на Гърция. По думите на представителя на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците за Гърция Мария Клара Мартин съглашението планува опцията фамилии на бежанци и мигранти да бъдат включени в грижата за тези деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР