Непрекъснато вървят скандали в публичното пространство между коалиционните партньори. Но

...
Непрекъснато вървят скандали в публичното пространство между коалиционните партньори. Но
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Имаме нужда от ясно, стабилно и предвидимо управление

Непрекъснато вървят кавги в общественото пространство сред съдружните сътрудници. Но нямаше сигнали, че толкоз бързо ще се разделят. Това заяви преподавателят по конституционно право Екатерина Михайлова пред Българска национална телевизия за решението на Слави Трифонов да изтегли министрите на Има Такъв Народ от държавното управление.

" По-скоро виждахме напрежение, което в идващите моменти се успокояваше. В този смисъл от една страна имаше сигнали за неустойчивост, само че от друга нямаше тъкмо този сигнал – бързо и внезапно привършване на връзките в обединението “.

По думите на Екатерина Михайлова бюджетът постоянно е разграничителна линия по оста управляващи–опозиция. Това е предписание в парламентарния живот.

" Явно една част от тези, които бяха ръководещи, към този момент не се усещат такива и през тематиката за бюджет се разпознават “, изясни тя.

Според нея е допустимо да има държавно управление на малцинството. И напомни, че държавното управление на Филип Димитров и първото държавно управление на Бойко Борисов са били такива.

" Дали ще има такава поддръжка – мъчно мога да кажа. Първата стъпка, която следва, не е толкоз бюджетът, а бързото решение, което министър-председателят би трябвало да вземе, за промяната на министрите, които няма да извършват своите отговорности “, акцентира Михайлова.

Тя е безапелационна, че имаме потребност от ясно, устойчиво и предвидимо ръководство. И предложи министър-председателят да ревизира до каква степен има доверие в държавното управление.

" Едното е да ревизира през състава на държавното управление дали има доверие. Ако няма – следва класическата фигура на избор на доверие. Вотът на доверие е с нормално болшинство. Би могъл да премине през тази процедура, стига в Народното събрание да има настроенията да продължи още известно време това ръководство, само че към този момент в изменен състав “.

Тя чака министър-председателят да направи оферти за смяна в състава на Министерски съвет.

" Не бива да се оставя държавното управление в състояние, в което четири от министерствата да са без титуляри “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР