Непрекъснато дават фалшиви примери с паметниците във Виена, Будапеща, Берлин,

...
Непрекъснато дават фалшиви примери с паметниците във Виена, Будапеща, Берлин,
Коментари Харесай

Евелина Келбечева: Ние сме шампиони в Европа – единствените, коит...

" Непрекъснато дават подправени образци с паметниците във Виена, Будапеща, Берлин, само че това са монументи, построени тук-там, където е имало борба. Тук няма борба - ние сме окупирани без всевъзможен мотив. Това са метастазите на една комунистическа агитация, която трови обществото ни толкоз години.

Това заяви в предаването „ 120 минути “ историкът Евелина Келбечева.

 

" Най-страшна е реакцията на хора, които в действителност са невежи във връзка с действителната история, само че които не престават да служат на една тежка агитация. Не се удивлявам от този факт, само че ме е позор, че съгласно проучванията процентът на тези хора е толкоз висок. Ние нямаме гражданско обучение в България ", изясни още Келбечева.

 

По думите ѝ българите имаме извънредно тежко ментално завещание. " Пропагандата, на която сме очевидци и през днешния ден, не е спряла с рухването на режима и сриването на Берлинската стена. Ние сме най-неизчистени от обстоятелството, че сме подвластни на 77 години агитация, която стартира още от 18 век с русофилията, с митологията за освободителите, фолклора, литературата и по-късно поета от историята ", добави историкът.  

 

Във връзка със разногласието, завъртял се към личността на кмета на София инж. Иван Иванов и дали негов монумент да бъда издигнат в столицата, Евелина Келбечева сподели, че за самата нея това е един изцяло неправилен спор. 

" Инж. Иван Иванов е несъмнено кметът на София, който продължава великото модернизационно дело на строителите на Нова България. Фактът, че той е преследван след 9 септември, само че е върнат, с цел да оказва помощ в запазването на инфраструктурата на огромната концепция за съвременна София, значи, че той е бил незаместим по някакъв метод. Много е обикновено обвиняването, че по негово време имаме един бул., наименуван на името на Хитлер. Поради фактът, че в международен мащаб комунизмът не беше жигосан от интернационалното право ", изясни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР