Непредсказуемите ветрове и сушата създават трудности за пожарникарите, които се

...
Непредсказуемите ветрове и сушата създават трудности за пожарникарите, които се
Коментари Харесай

Огнен ад: Излязъл от контрол горски пожар премина от Калифорния в Невада

Непредсказуемите ветрове и сушата основават компликации за пожарникарите, които се борят да забавят горския пожар с повърхност 70 000 акра (283,28 кв.км), който стартира в калифорнийския народен резерват Мохаве и се популяризира през границата в Невада през днешния ден следобяд, съобщи ДПА.

Федералните противопожарни служби оповестиха, че към 14:00 ч. (21:00 ч. по Гринуич) в неделя пожарът в Йорк въобще не е бил овладян.

" През последните няколко дни в района имаше пориви напразно от юг - югозапад и това оказа помощ за изтласкването му на североизток ", сподели Ашли Никърсън, метеоролог от Националната метеорологична работа в Лас Вегас.

" Също по този начин в региона имаше дъждове и гръмотевични стихии, които провокираха неочаквани непостоянни ветрове, а това в действителност затруднява преодоляването на пожара. "

Никърсън добави, че сложните условия не се чака да се подобрят през идващите няколко дни, защото ветровете не престават да са с пориви от 32 до 48 км/ч в час, а влагата се усилва, което основава опция за още гръмотевични стихии.

Пожарът е почнал в Националния резерват Мохаве и за пръв път е бил видян в петък, съгласно Стефани Бишъп, служителка на Службата за националните паркове за социална информация. Причината за пожара към момента не е открита, добави тя.

Властите на окръг Кларк посъветваха обществеността да заобикаля щатския път 164 в Невада и съобщи, че пожарната му работа се готви да премине към дейни дейности, с цел да отбрани жилищните региони. Длъжностни лица оповестиха, че на риск може да са изложени регионите на Ниптън и Сърчлайт в Невада, само че към момента не е разпоредена евакуация.

Службата за националните паркове и щатски управляващи дават запаси в поддръжка на напъните за потушаване на пожара, които включват въздушни и наземни екипи с бройка общо 219 души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР